Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Lelkiismeretünk által megismerhetjük Isten igazságát

2017. április 06. 03:00 - Abidzsil

„Még a pogányok is, akik nem látták Isten írott törvényét, megmutatták, hogy ismerik a törvényt, amikor ösztönösen azt cselekedték, anélkül, hogy hallották volna.” (Róma 2:14 NLT fordítás)

Isten nem csak az alkotásain keresztül mutatja meg nekünk az igazságát, hanem a lelkiismeretünkön keresztül is.

Néhány dolgot Isten biztossá tesz bennünk; tudjuk, hogy ezek mindig jók, vagy mindig rosszak, attól függetlenül, hogy ki mit mond. A lelkiismeretünk mondja ezt. A Biblia azt mondja: „Még a pogányok is, akik nem látták Isten írott törvényét, megmutatták, hogy ismerik a törvényt, amikor ösztönösen azt cselekedték, anélkül, hogy hallották volna. Bebizonyították, hogy Isten törvénye a szívükbe van írva, és a saját lelkiismeretük és gondolataik vádolják vagy erősítik őket.” (Róma 2:14 NLT fordítás).

Tegyük fel, hogy kiválasztunk 1 millió embert a világ minden tájáról, és New York egyik útkereszteződéséhez visszük őket, majd ezt mondjuk: „Itt van egy 92 éves vak hölgy, járókerettel. Át kell mennie az út túloldalára. Mondd meg, e 3 lehetőség közül melyik az erkölcsileg helyes: 1 – engeded, hogy megpróbáljon átmenni az úton egyedül; 2 – átsegíted az úttesten; 3 – kilököd a szembejövő forgalom elé."

Pál apostol azt mondja, még a nem keresztények is tudják, hogyan kell helyesen cselekedni (Ld. Róma 2:14-16). Függetlenül attól, hogy követjük-e, vagy nem, mindenki tudja, mi a helyes, mert Isten adott nekünk lelkiismeretet.

Alapos megfontolás után, Isten parancsolatain keresztül, és Jézus Krisztus által is megtudhatjuk az igazságot, de mindezekről a hét folyamán lesz szó.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen érzéseket idéz benned elő az, hogy az ellenkezőjét teszed, mint amit a lelkiismereted mond, hogy helyes lenne?
  • Ha a lelkiismereted arra vezet, hogy felfedezd az igazságot, hogyan tudhatsz meg többet Isten igazságából?
  • Hogyan leszel Krisztushoz hasonló azáltal, hogy követed a lelkiismeretedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.03.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása