Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A sikeres emberek segítik a szegényeket

2020. június 06. 03:00 - gabormel

20200606.jpg

„Emelj szót azokért, akik nem tudnak magukért szólni, mindazoknak a jogaiért, akik nyomorúságban élnek! Emelj szót, és igazságosan ítélj; védelmezd a szegények és a rászorulók jogait!” (Péld 31,8–9 NIV fordítás).

Ha sikeres életet szeretnél élni, a Biblia egy olyan utat kínál, ami korunk társadalmi kultúrájával ellentétes: Szolgáld a szegényeket!

A szegények szolgálata hogyan segíthet nekünk abban, hogy sikeresek legyünk?

A Biblia számos példát hoz arra vonatkozólag, hogy ez miért is van így. Íme néhány közülük:

Boldoggá tesz téged. „Ha boldog akarsz lenni, legyél könyörületes a szegényekhez; bűnös, aki embertársát megveti” (Péld 14,21 GNT fordítás).

Ezáltal Istent tiszteled. „Aki rosszul bánik a szegénnyel, az Teremtőjét bántja, de aki megkönyörül a szegényen, az tiszteli Istent” (Péld 14,31 NCV fordítás).

Jobb vezetővé tesz téged. „Az a vezető tekintélyt és tiszteletet szerez, aki a hangtalan szegénnyel igazságosan bánik” (Péld 29,14 The Message fordítás).

A saját életemben is láttam már ezt, és néhányan ismerik a történetemet. Amikor megírtam a Céltudatos élet című könyvet, hatalmas világsiker lett.

És amikor olyan könyvet írsz, amelynek az első sorában az áll, hogy „ez nem rólam szól”, akkor elég könnyű felismerni azt, hogy az abból származó pénz vagy befolyás nem engem illet meg. Ezért Kay és én abban az időben elindítottuk többek között az Acts of Mercy (Irgalmasság cselekedetei) alapítványt, amely az AIDS-ben szenvedő szegények és rászorulók megsegítésére szolgált.

A könyv sikere nem rólam, hanem az egész Istenről szólt.

A példabeszédek könyve 31. fejezetének 8–9. verse különösképp szólt hozzám ez idő alatt: „Emelj szót azokért, akik nem tudnak magukért szólni, mindazoknak a jogaiért, akik nyomorúságban élnek! Emelj szót, és igazságosan ítélj; védelmezd a szegények és a rászorulók jogait!” (NIV fordítás)

A sikeres emberek ezt teszik: kiállnak azokért, akik nem képesek kiállni magukért.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos, hogy a sikeres emberek segítséget nyújtsanak a szegényeknek, és kiálljanak azokért, akik nem tudnak kiállni magukért?
  • Mennyiben ellenkezik napjaink kultúrájával az, hogy az a sikeres ember, aki segíti a szegényeket és a rászorulókat?
  • Mit tudsz tenni azért, hogy még inkább segítsd a szegényeket?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása