Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hűséges emberek másokat szolgálnak

2024. március 04. 03:00 - R.K.A.

2024_02_25_kep.jpgIsten mindannyiótoknak adott egy-egy ajándékot a lelki ajándékok széles tárházából. Használjátok ezeket bölcsen arra, hogy egymást szolgáljátok.” (1Péter 4,10 NLT fordítás).

Isten felhasználja a tehetségünket, hogy próbára tegye az önzetlenségünket.

El kell döntenünk, hogy kiért vagy miért szeretnénk élni. Vagy önző, fukar lesz az életünk, vagy egy nálunk nagyobb dologért élünk - Isten országáért.

A hűséges emberek nem önmagukért élnek. Rájönnek, hogy az Istentől kapott talentumok nem a saját hasznukra vannak. Arra valók, hogy jobbá tegyék a világot.

Amikor Isten megteremtett téged, különböző ajándékokat, tehetséget, képességet és tapasztalatot adott neked. Ezek a dolgok tesznek téged önmagaddá. Isten azzá teremtett téged, aki vagy. Senki sincs hozzád hasonló az egész világon, és Isten azt akarja, hogy az Ő dicsőségére légy önmagad.

Isten úgy formált téged, hogy Őt szolgáld, és ennek csak egyetlen módja van: az, ha mások felé szolgálsz.

Lehet, hogy tehetséges vagy a művészetben, és azt mondod, hogy azért csinálod, mert szereted. Ez is rendben van, de nem elég jó indíték. Isten nem csupán azért adta a művészi képességet, hogy élvezd az alkotást. Azért is adta, hogy a művészetedet arra használd, hogy valamilyen módon segíts másokon.

Vannak, akik képesek megjavítani dolgokat. Vannak, akik jók a matematikában. Mások értenek az üzletkötéshez. Vannak tehetséges zenészek. Vannak, akik jó szervezők. Mások pedig a kertészkedéshez értenek.

Isten azért teremtett mindannyiunkat különbözőnek, hogy a világon minden el legyen végezve. Ha valamennyien ugyanazt a dolgot szeretnénk csinálni, akkor sok minden elmaradna.

A Biblia azt mondja az 1Péter 4,10-ben: „Isten mindnyájatoknak adott egy-egy ajándékot a lelki ajándékok széles tárházából. Használjátok bölcsen ezeket arra, hogy egymást szolgáljátok” (NLT fordítás).

Te vagy a tehetséged sáfára, és Isten figyeli, hogy felhasználod-e mindazt, amit azért adott neked, hogy áldássá légy mások számára. Ha itt a földön bölcsen használod a tehetségedet, akkor Isten a mennyben több felelősséget bíz majd rád - és ezek a feladatok örökké tartó örömöt fognak okozni neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A spirituális ajándékaid, a szíved, a képességeid, a személyiséged és a tapasztalataid tesznek téged azzá, aki vagy. Hogyan formált téged Isten ezeken a területeken?
  • Ha már ismered mindazt, ami téged önmagaddá formál, felmérheted, hogy felelősségteljesen bánsz-e vele. Milyen módon használod ajándékaidat, képességeidet és tapasztalataidat mások szolgálatára?
  • Miért lesz tökéletes öröm a mennyben szolgálni és felelősséget viselni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.02.25.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása