Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Közvetlen hozzáférésed van Istenhez

2020. július 24. 03:00 - Ivanyina Krisztina

„Jöjjetek mint élő kövek, és engedjétek magatokat használni, hogy a lelki templom részévé válhassatok, ahol szent papokként fogtok szolgálni, hogy spirituális és elfogadható áldozatokat ajánljatok Istennek Jézus Krisztuson keresztül” (1Pét 2,5 GNT fordítás).

Az Ószövetségben a papok két dolgot tettek:

1. Joguk, kiváltságuk és felelősségük volt, hogy közvetlenül Isten elé járuljanak. Imádkozhattak és beszélhettek Istenhez, dicsőíthették és baráti kapcsolatba kerülhettek vele. Mindenki másnak egy papon keresztül kellett Isten elé járulnia.

2. A papnak kiváltsága és felelőssége van abban, hogy Istent képviseli az emberek előtt, és szolgálja mások szükségeit.

Ez a két nagyon fontos dolog, amely rád is vonatkozik, amint hívővé válsz.

A Biblia azt mondja, hogy amikor Jézus meghalt a kereszten, volt egy kárpit a templomban, amely elválasztotta a szentek szentjét, ahol Isten lelke volt, attól a helytől, ahol az emberek voltak. Kizárólag a papok mehettek be a kárpit mögé évente egyszer. Amikor Jézus meghalt a kereszten, Isten elszakította a kárpitot a tetejétől az aljáig, amely mintegy 20 méter magas volt, jelképezve, hogy nincs többé válaszfal.

Most már neked is közvetlen hozzáférésed van Istenhez. Nem kell valaki máson keresztül imádkoznod. Nem kell valaki máson keresztül megvallanod bűneidet. Olvasd a Bibliádat, beszélj az Úrral, és barátkozz közvetlenül vele!

Az egyik talentum, amelyet kaptál, a szolgálat mások felé. Minden keresztyén szolgáló: nem lelkipásztor, de szolgáló. Bármikor, amikor a talentumaidat és ajándékaidat arra használod, hogy másokon segíts, szolgálsz.

A Biblia azt mondja: „Isten megmentett, és szent életre hívott bennünket. Nem azért tette, mert megérdemeljük, hanem mert ez volt a terve az idők kezdetétől, hogy megmutassa kegyelmét Jézus Krisztuson keresztül” (2Tim 1,9 NLT fordítás).

Az egyik ok, amiért Isten megmentett téged, hogy szolgálhasd őt és másokat.

Honnan tudod, hogy mi a küldetésed? Vizsgáld meg az adottságaidat, ajándékaidat és képességeidet! Amikor használod ezeket a talentumokat és ajándékokat, azt szolgálatnak nevezzük. Semmi extra vagy félelmetes nincs ebben. Ez csak mások segítése.

Tudod Istent szolgálni egy értékesítési irodában? Igen, tudod. Tudod Isten szolgálni könyvelőként? Természetesen. Teherautó-sofőrként? Abszolút. Bármikor, amikor másokon segítesz Isten nevében, akkor szolgálatot végzel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos, hogy közvetlen hozzáférésed van Istenhez? Ez hogyan változtatja meg az életedet és a szolgálatodat?
  • Hogyan használod az ajándékaidat és tehetségedet, hogy Istent és másokat szolgálj?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása