Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jézus nevetett

2011. július 03. 03:00 - Lilla:)

 „Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való.” (János 17:13-14.)

Gondoltál már rá hogy Jézus nevetett-e? El tudod képzelni Őt örömteli emberként, tele humorral? Talán kegyelemmel és elfogadással ragyogtak a szemei?

 
Jézus azt mondja, hogy át akarja adni az ő örömét, mindazoknak, akik hisznek benne. (János 17:13.)
 
Ha folyton rosszallásunkat fejezzük ki és haragosak vagyunk akkor miért olyan meglepő, hogy a hitetlenek nehezen értik meg, hogy Jézus örömet tud hozni az életünkbe?
 
Egyszer beszélgettem azzal a színésszel, aki Jézust alakította a Máté Evangéliuma színdarabban. A legmeglepőbb számára az volt a színdarabban, hogy Jézus alakját örömmel kellett megtöltenie. Azt mondta, hogy a legtöbb darabban Jézust nagyon komolynak ábrázolják, miközben az evangélium Jézust örömmel telinek mutatja be.
 
A Máté Evangéliuma darab egyik jelenetében mikor Jézus meggyógyít egy embert, mindketten a földre esve, nevetve ölelik meg egymást. Boldog pillanat volt Jézus számára, ahogy meggyógyította azt az embert, és boldoggá tette azt az embert is ez az ajándék, amit kapott Jézustól.
 
Mel Gibson Passiója jól ismert arról, milyen véresen mutatja be Krisztus utolsó óráit, de van egy jelenet benne, ahol Jézus egy játékos beszélgetést folytat anyjával, Máriával. Mosolyog és nevet.
 
Az 1960-as évekbe visszatekintve, a Playboy magazin kiadott egy képet Jézusról, ahol nevet. Habár a magazin filozófiája szemben áll Istennel, ők úgy gondolták, hogy Jézus biztosan egy örömmel és lelkesedéssel teli ember volt, különben hogy tudta volna lenyűgözni a bosszankodó, ítélkező tanítókat? Ezzel persze tükröt is akartak mutatni a sok rosszalló, ítélkező kereszténynek.
 
Jézus azért jött, hogy élvezze az életet, és azt akarja, hogy mi is élvezzük (Máté 11:19.). Olyanná válni mint Jézus azt is jelenti, hogy megtanulunk nevetni és mosolyogni, az Ő örömével telve. 
 
(Daily Hope by Jon Walker, 2011.06.26.)
 
Szólj hozzá!

"His Eye is on the Sparrow"

2011. július 02. 03:00 - zsófi68

('His Eye is on the Sparrow' egy amerikai gospel címe, ami az Egyesült Államokban jól ismert, mint nálunk például a 42. zsoltár.)

Az az egész nemzedék is atyái mellé került, és más nemzedék támadt utána, amely nem ismerte az Urat, sem tetteiet, amelyeket Izráelért végbevitt. (Bír 2,10)

A minap Jennifer Hudson szerepelt egy késő esti show műsorban. A vendéglátó házigazda arról faggatta, hogyan kezdett el énekelni, és Jennifer azt válaszolta, hogy a templomi kórusban. Mivel a hangja oly gyönyörű, mindig rá esett a választás, ha temetésre énekelni kellett. Azt is megemlítette, a családok mindig azt kérték tőle, hogy az ismert gospelt énekelje: "His Eye is on the Sparrow".


A fiatal műsorvezető nem ismerte a dalt, így megkérte Jennifert, hogy énekelje el. Megragadó, érzelemteli előadása magával ragadta a közönséget, de én mégis közben azon gondolkodtam, hogy lehet, hogy a műsorvezető nem ismerte a dalt. Hiszen ha az ember elér egy bizonyos életkort, és hívőként nő fel, több, mint valószínű, hogy megismerkedik ezzel a dicsőítéssel.

Pedig az igazság az, hogy ha nem hívőként nevelkedsz, senki el nem várhatja, hogy a dalt ismerd. Sőt, ami azt ileti, valószínűleg számtalan gyülekezet létezik a világon, akik sosem éneklik ezt a dalt istentiszteleteiken.

Mindezt nem azért írom, hogy bíráljam a show műsor házigazdáját, vagy bárkit is akinek nem ismerős e dal, vagy hogy bíráljam bármelyik gyülekezetet, akik máshogy dicsőítik Istent mint azok a gyülekezetek, ahol én megfordultam.

Két ok van, ami miatt megfontolásra érdemesnek tartom ezt a történetet.

Először is, bármelyik generációhoz is tartozunk, végül kihal majd mindenki abból a korosztályból, "az egész nemzedék...atyái mellé kerül". Egy új nemzedék fog felnőni, és rajtunk áll, hogy biztosítsuk, ők is ismerni fogják az Urat és tetteit, amiket értünk véghezvitt. Nem arról van szó, hogy bizonyos dalokat megtanítunk-e nekik vagy sem; arra van szükség, hogy Jézusról tanítsunk nekik, és arról, amit tett, hogy minket az Atyához vezessen.

Másodszor, sose feltételezzük, hogy tudjuk, mit ismer a fiatalabb generáció. Csak azért, mert mi ismerjük a Bibliát, csak azért, mert mi tudjuk kicsoda Jézus, még nem jelenti azt, hogy az utánunk jövő generációnak van fogalma azokról a dolgokról, amiket mi megtanultunk, vagy megtapasztaltunk. A mi felelősségünk, hogy átadjuk a következő generációnak a tanításokat Istenről, hogy megismerjék Őt, és majd "ha felnőnek, beszéljék el fiaiknak, hogy Istenbe vessék bizalmukat; ne felejtsék el Isten nagy tetteit, és tartsák meg parancsolatait". (Zsolt 78,6b-7)

(Daily Hope, John Walker, 2011.06.25)

Szólj hozzá!

Nem értesz valamit? Bízzál az ÚRban!

2011. július 01. 03:00 - husztin

 Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.(Péld.3.5-6 MBT)

Talán zsákutcába jutottál – anyagilag, érzelmileg, vagy kapcsolatilag - de ha bízol az Úrban és haladsz kitartóan a hit útján, még ha nem is látszik a kiút, Ő szabadulást készít neked. 
Egyre érthetetlenebbé válnak a dolgok, ahogy egyre előrébb haladsz ezen az ösvényen, amit Ő állít eléd, de nem kell mindent értened ahhoz, hogy rálépj az útra. A Példabeszédek 4:18 mondja:
 Az igazak ösvénye pedig olyan, mint a hajnal világossága, mely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig.(Károli)
Egy napon ott fogsz állni az örökkévalóság teljes ragyogásában és látni fogod a teljes képet. Látni fogod Isten célját is annak az ösvénynek a végén, amit Ő választott neked.  
Addig is, tedd amit a Példabeszédek 3 mond:  Bízzál az ÚRban teljes szívből, és ne a magad eszére támaszkodj!  Minden utadon gondolj rá, és ő egyengetni fogja ösvényeidet.
Maradj türelmes! Isten jól tudja, mit miért tesz. És azt is tudja, hogy neked mi a legjobb. Ő látja a végeredményt is, amit te nem vagy képes látni. Mindazok a problémáid, szívfájdalmaid, nehézségeid és végtelennek tűnő várakozásaid - amelyek egy nagy MIÉRT? sóhajtásban törnek elő belőled- egy napon ott fognak tisztán és érthetően ragyogni Isten szeretetének fényében.
De a mai napon is, tanulunk bízni az Úrban!
Szólj hozzá!

Hangolódj rá Istenre!

2011. június 30. 01:12 - Kingdom

 

"Hiszen szól az Isten így is meg amúgy is, de nem törődnek vele." Jób 33,14

 

Isten úgy tervezett téged, hogy hallhasd a hangját. Ilyen módon, van benned egy "vevőkészülék", mely lehetővé teszi számodra, hogy vezetést kaphass Istentől.

Milyen csatornákat használ Isten? Isten elsődlegesen a Biblián keresztül beszél. Ezért szükséges naponta olvasnunk a Bibliát. Isten akarata az Ő Igéjében van elásva.

Isten ugyanakkor szól istenfélő bibliatanítókon keresztül is. Jártál-e már úgy, hogy egy gyülekezeti alkalmon vagy egy bibliatanulmányozáson azt érezted, egyenesen hozzád beszél a tanító? Abban a pillanatban, Isten az aki beszél hozzád.

Isten szól más keresztényeken keresztül is. Sőt, még rajtad keresztül is. Ha te ráhangolod magad és tanulmányozod az Igéjét, Isten néha felhasznál, hogy azokat a dolgokat mondd az embereknek, melyeket Ő akar mondani. Ez nem valami különleges dolog, ami csak pásztoroknak van fenntartva. Isten beszél minden hívőn keresztül, különböző időkben.

Isten szól a körülményeid és fájdalmaid által is.
Isten mindig szól.
Azonban nekünk hallgatnunk kell rá. Hangolódj rá Istenre és Ő vezetni fog a helyes ösvényen.

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. Június 23.)

 

Szólj hozzá!
Címkék: isten hangja

Kérj jól!

2011. június 29. 00:15 - janosh

„Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt. Ne gondolja tehát az ilyen, hogy bármit is kaphat az Úrtól…” (Jakab 1, 5-7)

Isten útmutatást szeretne adni neked, ehhez azonban két dolog szükséges: a megfelelő személyt kell kérdezned – Istent – és megfelelő magatartással kell válaszolnod – hittel – ahhoz, hogy választ kapj.

Tettél már fel úgy kérdést Istennek, hogy közben nem is remélted, hogy választ kapsz rá? Talán éppen ezért nem kaptad meg. Isten hit által munkálkodik az életünkben. Hányszor kértük már: „Istenem, kérlek, vezess engem!”  - és továbbálltunk anélkül, hogy vártunk volna a vezetésre. Általában azonnal nekilátunk a feladatoknak. Azt mondjuk: „Istenem, adj nekem bölcsességet. Segíts, hogy helyes döntést hozhassak”. De igazából nem is várjuk, hogy ezt tegye. Azt gondoljuk, hogy minden rajtunk múlik.

Isten megígérte, hogy bölcsességet ad nekünk, amennyiben mi kérjük azt tőle. A bölcsesség azt jelenti, hogy Isten szemszögéből nézzük a dolgainkat. A bölcsesség arra irányuló képesség, hogy olyan döntéseket hozzunk, amilyeneket Isten is hozna.

Gondolkodj el ezen: Isten sohasem hoz rossz döntést. Ő sohasem hibázik. Azt mondja, hogyha hiszünk benne és hallgatunk rá, akkor vezetni fog bennünket. De mindezt hittel kell kérnünk.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.06.22)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása