Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Uram, mikor leszek végre teljesen rendben?

2013. február 02. 03:00 - mirjam07

"Igazán mondom nektek: ha a búzaszem nem kerül a földbe, és ott nem hal el, akkor csak egy búzaszem marad. De ha a földbe vetik, és elhal, sok szemet terem." (Jn. 12:24, EFO)

türelem.jpg

Amikor az Úrral való járásodra gondolsz, lehet, hogy egy nap majd felteszed ezt a kérést: "Miért olyan nehéz ez? Még mindig rengeteg problémával küzdök. Mikor leszek végre teljesen rendben?"

Lelkipásztorként megtanultam, hogy a lelki növekedés gyakran hasonlít ahhoz a növekedéshez, amit a természetben látunk - a legjobb gyümölcsök lassan érnek. Jn. 12:24-ben Jézus ezt mondja: "Igazán mondom nektek: ha a búzaszem nem kerül a földbe, és ott nem hal el, akkor csak egy búzaszem marad. De ha a földbe vetik, és elhal, sok szemet terem." (EFO)

Az a gond, hogy hajlamosak vagyunk türelmetlenkedni, kiássuk hát a magot, hogy ellenőrizzük, nőtt-e már, és ez tovább lassítja a növekedésünket! Ha nem látsz annyi gyümölcsöt, mint amennyit szeretnél, ne csüggedj el. A növekedéshez időre van szükség.

Közben próbáld ki ezeket a lépéseket a lelki növekedésed érdekében:

Tápláld növekedésedet Isten Igéjével. Tudom, hogy már régóta ezt teszed, de amikor újra és újra elolvasod Isten ígéreteit, közben nem fogod elfelejteni, hogy Ő most is működik, még akkor is, ha nem látod: "Hinni pedig azt jelenti, hogy bizonyosak vagyunk abban, amit remélünk." (Zsid. 11:1, EFO)

Együtt kell működnöd Istennel, miközben ő megmetsz.  Dícsérd Istent azért a munkáért, amit az életedben végez, ne feledd el "megmetszi azt a szőlővesszőt, amelyik gyümölcsöt terem, hogy még többet teremjen." (Jn. 15:2, NLT fordítás)

Imádkozz a Gal. 5:22-23-ban lévő gyümölcslistáért.  Az egyszerű fordítás így sorolja fel a gyümölcsöket: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom. Kérd Istent, segítsen, hogy megteremjenek ezek a gyümölcsök az életedben.

Beszéljetek róla

  • Ma, ahelyett, hogy a küzdelmeidre koncentrálnál, kérdezd meg magadtól: "Mi ígért Isten az életemre nézve? Hogyan láthatom hűségét az életemben?
  • Miközben imádkozol a gyümölcs-listáért, nézd meg, különösen mely gyümölcs esetén van szükséged Isten segítségére a növekedéshez?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.01.26)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása