Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem látod a jövőt? Támaszkodj Istenre!

2013. július 26. 03:00 - FHanna


"Az alázatosakat az igazságban vezeti, és az ő útjára tanítja őket." (Zsolt. 25:9, NIV ford.)

A Biblia több dolgot is említ, amit meg kell tennünk ahhoz, hogy Istentől vezetést kapjunk, de a legelső dolog az, hogy beismerjük, hogy vezetésre van szükségünk!

Legtöbbször nem akarjuk követni Istent, és senki mást sem. A magunk útját akarjuk járni. Nem akarjuk beismerni, hogy útmutatásra vagy vezetésre van szükségünk.

A juhok természetüknél fogva hajlamosak rá, hogy letérjenek az ösvényről. Ézsaiás próféta mondja: "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta." (Ézs. 53:6)

Egy másik igazság a juhokról az, hogy korlátozott a látásuk. Nem látnak nagyon messzire, ezért szükségük van pásztorra.

Isten úgy teremtett meg, hogy ne tudj előre látni a jövőbe, bármennyire is próbálkozol. Miért tette ezt? Azért, hogy Őrá támaszkodj.

A Példabeszédek 14:12-ben ezt olvassuk: "Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet." Mind hoztunk már olyan döntést, ami jónak tűnt az adott pillanatban, de később kiderült, hogy mégis rossz döntés volt. Néhány ösvény zsákutcába vezet, és letérünk az útról. Ezért kell beismernünk, hogy "Istenem, segítségre van szükségem!"

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.07.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása