Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten tudja és törődik vele

2013. október 10. 03:00 - eflidi

„Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz.” Zsolt 103,13

Isten gondoskodó, szerető, irgalmas atya. Jobban szeret, mint azt valaha meg tudnánk érteni, jobban, mint azt fel tudnánk fogni. Ő maga a szeretet, és azért alkotott téged, hogy szerethessen. Mindenben, amit tesz, szeretetet ad neked, és egyik legjellemzőbb tulajdonsága az irgalmasság. Isten gondoskodó atya.

 A Biblia azt mondja a 103. zsoltár 13. versében: „Amilyen irgalmas az apa fiaihoz, olyan irgalmas az ÚR az istenfélőkhöz.” Isten életünk minden kis részletével irgalommal törődik.

A tanítványok többsége hivatásos halász volt. Egy nap, amikor kint voltak halászni, Jézus elfáradt, odakuporodott a hajó egyik végébe és elaludt. Halászként a tanítványok hozzá voltak szokva a viharhoz, így amikor viharba kerültek, az nem kellett volna, hogy zavarja őket. De ez hatalmas lehetett, mert megijedtek tőle. Hánykolódott a hajó, ide-oda vetődött és víz áradt a belsejébe. A tanítványok nagyon kétségbeestek és felébresztették Jézust, hogy feltegyék neki az élet egyik legfontosabb kérdését: „Uram, nem törődsz velünk?”

Te és én állandóan és ezerféleképpen tesszük fel ezt a kérdést Istennek: „Istenem, láttad azt a diagnózist? Hát nem törődsz vele? Látod milyen bajba jutott a házasságom? Nem törődsz vele? Látod milyen kevés pénzünk maradt a bankban, és mennyi számlát kellene befizetnünk? Nem törődsz vele? Látod, hogy küszködnek a gyermekeim az iskolában? Nem törődsz velük? Te ismered azt a félelemet, amely úgy megragadt az elmémben, hogy nem tudok tőle megszabadulni. Hát nem törődsz vele?"

A válasz: dehogynem, Isten törődik vele! Sőt, jobban törődik vele, mint te magad. Jobban szeretne segíteni neked, mint ahogy szeretnéd. Tudja, mi segít majd jobban neked, mint ahogy te azt gondolnád. Tudatában van a helyzetednek és törődik veled.

„Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok” (1Pt 5,7).

Ha tudnád és éreznéd, milyen irgalmasan és állhatatosan törődik veled mennyei Atyád, akkor viszontszeretnéd Őt. Ha úgy érzed, hogy Isten fényévekre van tőled, az azért van, mert nem érted, milyen gondoskodó Atya is Ő. Ez a megértés az első lépés a belső békéhez.

Beszéljünk róla:

  • Mik azok a dolgok jelenleg az életedben, amik nyomasztanak?
  • Hiszed, hogy Isten törődik az aggodalmaiddal?
  • Mit jelent az, hogy minden gondotokat „vessétek” Istenre?

 

(Daily Hope by Rick Warren, 2013.10.03.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása