Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Békességgel az aggodalom ellen

2014. november 27. 03:00 - FodorImi

 

„Lábaitokon viseljétek a békesség evangéliumát, amely segít erősen megállnotok.” 
(Efézus 5: 16 – NCV fordítás)


Egy-egy probléma könnyen a Sátán támadásainak céltáblájává tesz. Nem számít, hogy Istennel, egy másik emberrel vagy éppen önmagaddal kerülsz konfliktusba: ez az állapot kinyitja az ajtót a Sátán számára, hogy széttépjen téged.

Így csupán gyerekjáték lesz a számára, hogy legyőzzön téged. Egy konfliktus életed minden területét felnyitja a Sátán támadása előtt.

Ugye, nem akarjuk ezt! Ezért van az, hogy az országok vezetői feltétlenül el akarják kerülni, hogy az országuk több fronton háborúba keveredjen. Ha harcolsz magaddal, másokkal vagy Istennel, akkor nem tudsz harcolni az ellen is, amit a Sátán tesz a világban. Nem tudsz hatékonyan harcolni többfrontos háborúban, soha nem is lehet!

Bármekkora is legyen a probléma, amellyel küzdesz, segítség után kapkodsz benne, mint mikor csúszós homokba süppedve keresel szilárd talajt, hogy megvethesd a lábad.

Ezért sürgeti Pál a hívőket: „Lábaitokon viseljétek a békesség evangéliumát, amely segít erősen megállnotok.”  (Efézus 5: 16 – NCV fordítás)

A római katonák a cipőjük talpán bakancsszegeket viseltek. Ezek a kicsi szegek segítették őket, mint ma a stoplik a futball játékosokat, hogy jobb fogást találjanak a cipőjükkel. Ezek nélkül a katonák elcsúszhattak, eleshettek volna a harc közben. Nem lettek volna képesek megállni, megtartani a helyüket.

Ha nem éled meg az evangéliumból fakadó békességet, el fogsz csúszni, el fogsz esni az életutadon. A békesség három különböző aspektusáról ír Pál: békesség önmagaddal, békesség másokkal és békesség Istennel. Ezt hívják megbékélésnek, és erre szükséged van az életed minden területén. Ha úgy ébredsz reggelenként, hogy békességben vagy önmagaddal, másokkal és Istennel, akkor szilárdan, erős lábakon fogsz állni. Képes leszel ellenállni a Sátán támadásainak.

A Sátán az aggódáson keresztül próbálja támadni a békességedet. Aggódhatunk bármi felől: aggódhatunk a jövőnkön, aggódhatunk a pénzügyeinken vagy aggódhatunk a kapcsolataink miatt. Gyakran aggódunk azon, hogy mások mit gondolnak rólunk. Ha aggódunk, az azt jelenti, hogy valamelyik területen megsérült, elromlott a békességünk. Sokszor mindegyik területen rosszul működik.

Ez azt jelenti, hogy mezítláb vagy, és nem engeded, hogy Isten Igéjének a békessége uraljon.

A Biblia azt mondja: „Nagy békességük van azoknak, akik szeretik törvényedet, nem botlanak meg azok” (Zsoltárok 119:165) Más szavakkal: minél jobban szeretem a Bibliát és engedelmeskedek neki, annál kevésbé botlok el amiatt, amit mások mondanak. Minél jobban szeretem Isten Igéjét, annál kevésbé botlok el amiatt, ami történik velem. Minél jobban szeretem Isten Igéjét, annál kevésbé zavarja bármi az Istennel való járásomat.

Hidd el, amit Isten Igéje mond rólad, másokról és ami a legfontosabb, Istenről!

Hidd el, mert az Isten Igéjének való engedelmesség hozza el számodra a békességet. Hidd el, mert Jézus is ezt tette. Hidd el, mert amit Isten Igéje mond rólad és a körülötted levő világról, az igaz!

Beszéljetek róla:

  • Jelenleg mi a legnagyobb aggodalmad?
  • Mit mond Isten Igéje arról, ami felől aggódsz most?
  • Hogyan tudsz bízni Istenben, hogy Ő megsegít téged abban, ami felől aggódsz?
  • Életedben milyen kapcsolatoknak van szüksége gyógyulásra?

(Daily Hope by Rick Warren – 2014.11.20.*)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása