Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Csak akkor hallod Istent, ha tényleg akarod

2014. december 14. 03:00 - angie.keyr

De ha keresni fogod ott az URat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívvel, lélekkel keresed. 5Mózes 4:29 NLT fordítás

Nem fogod Istent hallani, csak ha nagyon, nagyon akarod. Nem azt mondom, hogy Isten hangját hallani választás kérdése, vagy jó lenne. Isten hangját hallani létfontosságú!

Isten nem fogja elmondani, hogy milyennek álmodta meg az életedet, ha vitatkozni akarsz róla, vagy meg akarod beszélni azt, ahogy ő látja hogy hogyan kellene élned. Isten nem fogja elmondani, hogy miért alkotott erre a világra, csak azért hogy te azt válaszolhasd: "Hmm, hadd gondolkozzam..."

Nem. Ennek létfontosságúnak kell lennie. Azt kell hogy mondd: "Tudnom kell, hogy miért vagyok itt. Tudnom kell, hogy mit akarsz tenni az életemmel. Hallanom kell a hangodat. Úgy akarom látni az életemet, ahogy te látod."

Dávid király azt írta a Zsoltárok könyvében "A te akaratod szerint akarok cselekedni Uram" (Zsoltárok 40:8 NCV fordítás) "Őrlődik lelkem, mert vágyódik döntéseid után mindenkor." (Zsolt 119:20 CEV fordítás)

Dávid szenvedélyesen megvallja, hogy mindenek fölött Istennek akar hódolni. Engedelmesnek lenni, és Istent követni nem választás kérdése volt számára, ez volt az egyetlen, amit tenni akart! Amikor arról ír, hogy mennyire kereste Istent, olyan kifejezéseket használ, mint "vágyódom utána", "sóvárgok utána", "éhezem rá" és "olyan vagyok, mint a szarvas, aki víz után szomjazik"

Amikor ennyire kétségbeesetten akarod, akkor fogod Isten hangját hallani.

Sok ember beszél Istenhez, de sosem hallják Isten hangját. Nekik az imádság egy monológ. De nem lehet kapcsolatod valakivel, ha csak egy irányú a beszélgetés. Mi lenne, ha elvettem volna a feleségemet, és csak én beszélnék hozzá, de ő sosem válaszolna? Az nem lenne kapcsolat. beszélgetésben kell hogy legyél Istennel. legalább annyira fontos istenre figyelni, és hagyni hogy beszéljen hozzád, mint imádkozni, és beszélni hozzá. Hogyan történik ez? Először is, mindennél jobban akard hallani Őt.

Az 5Mózes 4:29-ben ez áll: "De ha keresni fogod ott az URat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívvel, lélekkel keresed." (NLT fordítás) Ebben biztos lehetsz!

Beszéljetek róla:

  • Mi az, amit a leginkább akarsz az életben? Hogyan nyilvánul meg ez a vágyakozás az életedben?
  • Te szenvedélyesen követed Krisztust? Hogyan tudnád ezt még jobban elmélyíteni?
  • Milyen hozzáállással kérsz Istentől vezetést? Kész vagy rá, hogy engedelmesen lépj?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2014.12.07)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása