Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A félelem távoltart téged Isten pénzügyi áldásaitól

2015. február 12. 03:00 - mirjam07

"Vegyétek el ettől a szolgától a pénzt, és adjátok oda annak, akinek tíz zsák ezüstje van! Akik jól gazdálkodnak azzal, amit kapnak, azok még többet kapnak, és bőségben lesznek. Akik viszont semmit sem tesznek vele, azoktól még azt a keveset is el fogják venni." (Máté 25: 28-29, NLT fordítás)

Mi tart vissza minket attól, hogy befektessünk az életünkbe? Mi tart vissza minket attól, hogy pénzügyi szabadságban éljünk? Megmondom, mi: a félelem.

A Bibliában vannak pénzügyi alapelvek, amelyekért Isten kezeskedik. Isten megígéri, hogyha betartod őket, áldott leszel. Ehhez azonban hitre van szükséged, ami sok embert megrémít. Félnek attól, hogy Isten szerint cselekedjenek.

Sokfajta félelem van, ami visszatarthat téged. Az egyik az önbizalomhiány. A múltban nem sikerült valami, tehát akkor soha többé nem fogod megpróbálni. Az, hogy valami nem sikerül, nem jelenti azt, hogy fel kell adnod. Mindenkivel előfordul, hogy nem sikerül valami. Ez az egyetlen módja annak, hogy megtanuljuk, hogyan működnek a dolgok! Isten hétköznapi embereket használ, olyanokat, akik kitartanak, ahelyett, hogy feladnák.

Volt két tanítvány, akik megtagadták Jézust a keresztnél - Júdás és Péter. Ugyanazt a bűnt követték el, a különbség az volt, ahogyan reagáltak a kudarcaikra. Júdás magát sajnálta, depresszióba esett majd öngyilkos lett. Péter, noha felismerte, hogy amit tett, az nem volt helyes, imádkozott, megbánta és Isten bocsánatát kérte. Majd Jézus kiválasztotta Pétert, hogy prédikáljon Pünkösdkor, a hallgatók közül azon a napon 3000 ember megtért. Jézus kiválasztotta a csapatából azt az embert, aki a legnagyobb hibát követte el, hogy rá építse a Gyülekezetet.

Micsoda Istenünk van! Nem egy szupersztárt választott. Azt a fickót választotta, aki a legjobban mellélőtt.

Lehet, hogy a múltban teljesen összekuszáltad a pénzügyileg a helyzetedet. De nem számít, merre voltál. Az számít, hogy most merrefelé indulsz.

A talentumok példázatában, Máté 25. részében egy gazdag ember vagyonát rábízta szolgáira, mielőtt hosszú útra indult volna. Mikor visszajött, számonkérte szolgáit. A három közül kettő megduplázta ura pénzét, a harmadik viszont félt és elrejtette az ő részét, ahelyett hogy dolgozott volna vele, befektette volna. Ura csalódott benne és dühös lett rá emiatt a félelem miatt és ezt mondta: "Vegyétek el ettől a szolgától a pénzt, és adjátok oda annak, akinek tíz zsák ezüstje van!" (Máté 25: 28b, NLT fordítás). Mindent elvett tőle.

A félelem mindig csatlakozik ahhoz, aki Isten szerint akar élni. Sátán meg fog próbálni eltéríteni téged attól, hogy Isten útmutatásait kövesd a pénzügyekben azáltal, hogy félni fogsz, nehogy hibát kövess el, megkérdőjelezi, hogy valóban tudsz-e jól gazdálkodni Isten pénzével.

Ha az életben sikeres akarsz lenni, muszáj mozdulnod félelmeid ellenére. Meg kell tenned pont azt a dolgot, amitől a legjobban félsz!

Amikor hittel továbblépsz és követed Isten útmutatását a pénzügyi békesség érdekében, meg fogod tapasztalni Isten áldását, sőt még több forrást és több felelősséget.

Akik jól gazdálkodnak azzal, amit kapnak, azok még többet kapnak, és bőségben lesznek. Akik viszont semmit sem tesznek vele, azoktól még azt a keveset is el fogják venni." (Máté 25:29, NLT fordítás)

Beszéljétek meg:

  • Milyen múltbéli kudarcok tartanak vissza attól, hogy továbblépj az életben Isten pénzügyi alapelvei szerint?
  • Szoktál azért imádkozni, hogy Isten adjon neked nagyobb pénzügyi felelősséget az ő vagyona sáfáraként? Miért, vagy miért nem?
  • Isten pénzkezelési módszerei közül melyek azok, amelyek miatt félsz engedelmes lenni? Beszélj ma Istennek ezekről a félelmekről.

 

* Daily Hope by Rick Warren (2015. 02. 05)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása