Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A főnököd valójában nem a főnököd

2015. április 16. 03:00 - mintyovanviki

„Bármit tesztek, azt készségesen tegyétek, mintha az Úrnak dolgoznátok és nem embereknek. Emlékezzetek arra, hogy az Úrtól fizetségül örökséget kaptok, és, hogy az Úr Krisztusnak szolgáltok.” (Kolossé 3:23-24 NLT fordítás)

A főnököd valójában nem a főnököd. A Te főnököd Jézus.

A Biblia azt mondja: „Bármit tesztek, azt készségesen tegyétek, mintha az Úrnak dolgoznátok és nem embereknek. Emlékezzetek arra, hogy az Úrtól fizetségül örökséget kaptok, és, hogy az Úr Krisztusnak szolgáltok.” (Kolossé 3:23-24)

Két dolgot szeretnék a mai versből nektek megmutatni:

Először is, jobb hozzáállásod lesz a munkához amint megérted, hogy teljesen mindegy hol dolgozol vagy kinek dolgozol, a valódi főnököd Jézus.

Könnyebb lelkesnek lenned a munkáddal kapcsolatban, ha abbahagyod az ilyen típusú gondolatokat: „A főnökömnek dolgozom” vagy „A fizetésért dolgozom” ahelyett hogy elkezdenél így gondolkodni: „Az Úrért teszem.” Ha megérted ezt az igazságot, bármit teszel – akár éppen egy vállalatot vezetsz vagy mosogatsz – az egy dicsőítő cselekedet lesz.

Másodszor, amikor a munkádat egy dicsőítő cselekedetté formálod át, elkezdesz kincseket gyűjteni a Mennyországban. Ahogy Istenért dolgozol, örök letétet készítesz a Mennyországban.

Nem számít, hogy szőnyeget porszívózol, autót javítasz, egy hadseregben szolgálsz vagy egy irodát vezetsz, minden munka válhat dicsőítő cselekedetté, ha elég lelkesen végzed Istenért: „Akár esztek, akár isztok, bármi más cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!” (1Korinthus 10:31)

Beszéljetek róla:

  • Mit gondolsz arról az igazságról, hogy a valódi főnököd Jézus?
  • Szerinted miért lehet a munka egy dicsőítő cselekedet?
  • Hogyan változtatja meg a földi feladatok elvégzéséhez való viszonyodat?

 

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.04.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása