Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Számíts rá, hogy Isten munkálkodik

2015. május 26. 03:00 - angie.keyr

"A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés." (Zsidók 11:1)

Isten munkálkodik az emberek szívében, amikor "elvárod" tőle, hogy ezt tegye.

A Saddleback gyülekezetben minden istentisztelet előtt így imádkozom: "Istenem, időpocsékolás lenne kimenni és beszélni ezekhez az emberekhez anélkül, hogy számítanék arra, hogy te teszel valamit. Szóval előre megköszönöm az életeket, amiket meg fogsz változtatni. Hittel számítok rá, hogy ez megtörténik. Nem azért, aki én vagyok, hanem azért, aki te vagy". Ez az a hit, amit Isten felhasznál, hogy megváltoztassa azemberek életét.

Nagyon kevés ember jön Jézushoz az első alkalommal, amikor hallja a jó hírt. Gondolkozniuk kell a hallottakon, és időbe telik meghozniuk a helyes döntést.

Soha ne adj fel senkit. Senki sem reménytelen! Bíznod kell Istenben. A Zsidók 11:1 azt mondja: A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés.

Néhányan már hosszú ideje imádkoztok barátitokért, gyermeketekért, vagy egy közeli barátotokért hogy megtérjenek. Évek óta imádkoztok, és még semmi jelét nem látjátok annak, hogy egy lépéssel is közelebb kerültek volna Istenhez, mint 5, vagy 2 évvel ezelőtt, vagy a múlt évhez képest.

Mit kell ilyenkor tenned? Hittel kell imádkoznod, számítva arra, hogy Isten cselekedni fog. A hit biztos abban, amit még nem látunk. Szükséges hogy kimondd Istennek: "Nem látom hogy közelednének hozzád Uram, de imádkozni fogok értük, és hiszem hogy te munkálkodsz életükben akkor is, amikor én nem látom"

Emlékszel a 4 ember a történetére a Bibliából, akiknek volt egy mozgássérült barátja? Hitték, hogy Jézus meg tudja gyógyítani a barátjukat, szóval fogták és elvitték őt Jézushoz. Amikor Jézus látta a hitüket, és azt mondta „Ember, megbocsáttattak a te bűneid.” (Lukács 5:20b), meggyógyította azt az embert.

Jézus a sérült embert nem a saját hite miatt gyógyította meg, hanem a barátai hite miatt. Néha másokért kell hinned, és várnod hogy Isten cseledjen. Higgy egy kicsit egy nagy Istenben, hogy nagy eredményeket láthass.

Beszéljetek róla:

  • Kiért imádkozol hogy megtérjen? Hogyan kell változtatnod az "elvárásaidon" miközben imádkozol ezért az emberért?
  • Mit szeretnél hogy Isten véghezvigyen az életeden keresztül? Hogyan tudod Istennek megmutatni a háládat az életedben végzett munkájáért már akkor, amikor még nem látod, hogy mi is az?
  • Melyekk azok a dolgok, amiket nem látsz, és ami felől szeretnél meggyőződni?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.19)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása