Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Nagy Küldetés nem csak egy javaslat

2015. szeptember 20. 03:00 - Á. Bözse

"Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt,amit én parancsoltam nektek, és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Máté 28,18-20, Ref)

Az egész világnak szüksége van Jézusra.

Jézus teljesen világosan újra és újra ezt mondta, de a Máté 28,18-20-ban nekünk adta a Nagy Küldetést: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt,amit én parancsoltam nektek, és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig." (Ref)

Mi a feladatunk? Az, hogy menjünk. Ez nem egy javaslat. Nem opcionális. Ha Isten gyermeke vagy, Isten elvárja tőled, hogy menj.

Mit kell tennünk? Elmenni és tanítványokká tenni az embereket. Tanítvány az, aki azt az öt dolgot teszi, ami miatt a földre lettünk helyezve: ismeri és szereti Istent, növekszik a szellemi érettségben, Istent szolgálja az adottságaival a misszióban, megosztja a jó hírt, és dicséri Istent teljes szívvel.

 

Ki a mi feljebbvalónk? Nem a kormány, vagy a Magyar Honvédség. Jézus.

 

Mi a kötelezettségünk? El kellene mennünk és néhány nemzetet tanítvánnyá tenni? Nem. Minden nemzetet. Ebbe beletartozik Szíria is? Igen. Beletartozik Észak-Korea is? Igen. Beletartozik Irán is? Igen. Nincs olyan nemzet, amelyik ebből kimaradna.

 

Mit jelent ez számodra? Ha az egész világnak szüksége van Jézusra, akkor meg kell osztanod a jó hírt. Titokban tartani bűn lenne. Ha tudod az Alzheimer-kór, az Aids, vagy a rák ellenszerét, és nem osztod meg, az bűn lenne. De van valami sokkal jobb, mint egy kúra a betegségre. Tudjuk a gyógyszert az emberi szív részére, és az emberek legmélyebb szükségeire. Szükségük van egy Szabadítóra. Szükségük van megbocsátásra. El kell, hogy felejtsék a múltjukat, kell, hogy legyen egy céljuk az életre, és egy otthonuk a mennyben. Nem tarthatjuk magunkban. Meg kell osztanunk.

 

A János 3,17 azt mondja: "Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa."

 

Olyan akarok lenni, mint Jézus. Azt akarom, hogy te is olyan legyél, mint Jézus. Abba kell hagynunk a világ megítélését és azt, hogy kritikusak vagyunk. Legyünk azzal elfoglalva, hogy megosztjuk a jó hírt.

Beszéljetek róla

  • Ha Isten nem arra hívott el, hogy egy másik országba menj és megoszd az evangéliumot, akkor mi mást tehetsz, hogy támogasd az egész világot érintő misszióját?
  • Mit gondolsz, mit szólnának a szomszédjaid és a munkatársaid, ha tudnák, hogy ismered az örök élet titkát, és mégsem osztod meg velük?
  • Melyik része a nagy küldetésnek adhat neked bátorságot, amikor szükséged van rá, mert izgulsz, vagy félsz megosztani az evangéliumot?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása