Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten célja, hogy fejlessze a jellemed, nem pedig, hogy kényelmes életed legyen

2015. október 11. 03:00 - Lilla:)

"Öltsünk magunkra egy teljesen új életet - egy Isten által tervezett életet, mely belülről újult meg és ti magatok is dolgozzatok azon, hogy Isten jelleme is tükröződjön ezen az életen."(Efézus 4:22-24. MSG)

Sok vallás és New Age filozófia a régi hazugságot hirdeti, hogy emberfelettiek lehetünk vagy istenekké válhatunk. Hadd legyek teljesen világos: sosem válhatsz az Istenné sőt egy istenné sem.

Ez az arrogáns hazugság a Sátán legősibb kísértése. Sátán azt ígérte Ádámnak és Évának, hogy ha követik az ő tanácsát, "Lehettek olyanok mint az istenek" (I. Mózes 3:5. KJV)

Gyakran kívánjuk azt, hogy istenek lehessünk, amikor próbáljuk magunk körül a körülményeinket, a jövőnket és az embereket irányítani. Azonban mint teremtmények sosem válhatunk Teremtővé. Isten nem akarja, hogy istenné válj; azt akarja, hogy istenivé válj, átvedd az ő értékrendjét, hozzáállását, jellemét. Arra lettünk teremtve, hogy "öltsünk magunkra egy teljesen új életet - egy Isten által tervezett életet, mely belülről újult meg és ti magatok is dolgozzatok azon, hogy Isten jelleme is tükröződjön ezen az életen."

Isten földi életedre vonatkozó célja nem kényelmes, a jellemedet fejleszti. Azt akarja, hogy felnőj lelkileg és Krisztusivá válj. Azzal, hogy Krisztusivá válsz nem veszted el önmagad, nem válsz tőle agyatlan klónná.

Isten egyedivé teremtett, tehát ezt nem szeretné lerombolni. A Krisztusiság a jellemedet formálja, nem a személyiségedet.

Minden alkalommal, amikor elfelejted, hogy ez a jellem Isten célja az életedre, ideges leszel a körülményeid miatt. Azon gondolkodsz, "Miért történik ez velem? Miért ilyen bonyolult ez a helyzet?" Az egyik válasz az, hogy az életnek bonyolultnak kell lennie! Ez teszi lehetővé a növekedésed. Emlékezz, a Föld nem a Menny.

Sok keresztény félremagyarázza Jézus "bőséges életre" (János 10:10.) vonatkozó ígéretét. Azt hiszik ez tökéletes egészséget, kényelmes életet, állandó boldogságot, az álmok valósággá válását és az imáknak és hitnek köszönhetően a problémáktól való teljes felszabadulást jelenti.

Egy szóval, arra számítanak, hogy a keresztény élet könnyű. Mennyországra számítanak a Földön.

Ez az önközpontú gondolkodás úgy kezeli Istent, mintha egy dzsinn lenne, aki azért létezik, hogy téged szolgáljon és az önző kívánságaidat teljesítse. Isten azonban nem a szolgád, és ha azt gondolod, hogy az életnek könnyűnek kell lennie, akkor vagy komolyan kiábrándulttá fogsz válni vagy a valóságot tagadva fogsz élni.

Sose felejtsd el, hogy az élet nem rólad szól! Isten céljaiért létezel, nem fordítva. Miért nem teremtett Isten Mennyországot számodra a Földön? Isten azért adta nekünk az időt a Földön, hogy építsük és erősítsük a jellemünket a Mennyországra.

Beszéljetek róla:

  • Annak fényében, hogy a világ folyton változik, de nem épp jobb irányba, hogyan bátorít téged ez az áhítat?
  • Melyik igeverset idézed fel magadban, hogy segítsen amikor bátortalansággal vagy bonyolult körülményekkel találod szembe magad?
  • Mit vársz Istentől? Honnét jön a motiváció azokhoz az elvárásokhoz?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015. 10. 04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása