Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szívből szeresd az embereket

2019. április 17. 03:00 - FAmelita

"Tudom, hogy igazam van, amikor így gondolkozom rólatok, hiszen szívembe zártalak benneteket." (Filippi 1:7 NIV ford.)

Felfedeztem, hogy azok az emberek, akik nincsenek a szívemben, azok az idegeimen vannak. Ha a gyerekeid nincsenek a szívedben, akkor az idegeiden vannak. Ha a házastársad nincs a szívedben, találd ki ki van akkor az idegeiden. 

Azért küszködik ennyi házasság, mert a felek az eszükkel reagálnak és nem a szívükkel. Mikor a feleséged azt mondja 'Lehangoltnak érzem magam.', akkor hallgasd meg, teljesen jogosan lehet az. Amikor a férjed így szól ' Nem gondolom, hogy ez a legmegfelelőbb mód, máshogy kéne csinálnunk.' hallgass rá.

A szívből jövő szeretet azzal kezdődik, hogy megérted a másik miért érez úgy ahogy. Kérdezz és aztán hallgasd meg a választ. Halld a választ, keresd meg a problémát, tudd, hogy mi boszantotta fel a társad. Tudnod kell, hogy milyen hangulatban vannak azok az emberek, akik hozzád a legközelebb állnak, miért viselkednek úgy ahogy. Ha törődsz figyelmes leszel.

Hogyan tudod szeretni azokat az embereket, akiket ki nem állhatsz, még úgy is, hogy érted miért viselkednek úgy ahogy? Isten a tanúm, mennyire szeretnélek már látni benneteket, mert a Krisztus Jézus szeretetével szeretlek titeket. (Filippi 1:8) A görög szó ami a szeretet kimutatására szól, ugyan az, mint amit a belekre használtak. Az ókori görög kultúrában úgy gondolták, hogy az érzelmek helye a hasban van, a gyomorban, májban, a belső szervekben.

Pál azt mondta "Jó érzésű szeretetem van felétek". Ez nem egy természetes szeretet. Ez egy természetfeletti szeretet. Ezért mondta Pál, hogy ez nem tőle jön, ha nem Jézus Krisztust tükrözi vissza ez a szeretet. Az emberi szeretet kimerül, és kiszárad, és meghal a szőlőn. Isten szeretete - Jézus Krisztus szeretete - az egyetlen szeretet, amely a szívfájdalom és a nehéz körülmények ellenére is megmarad.

Szóval, hogyan is tudod megszerezni ezt a fajta jó szeretetet? "Ez a reménység pedig soha nem fog csalódást okozni. Hiszen Isten szeretete betöltötte szívünket a Szent Szellem által, aki Isten ajándéka a számunkra." (Róma 5:5). Isten szeretete nem valami olyan, amit kifejleszthetsz magadban. Ez olyan dolog, amit Ő önt beléd a Szent Lélek által, ahogy engeded neki, hogy benned éljen nap nap után.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan néz ki mikor szeretjük a szerethetetlent? Mikor láttad ezt a szeretetet már?
  • Milyen módon hallhatod jobban a fájdalmat, értheted meg a problémát és tudhatod meg mi bosszantotta fel a házastársad (vagy közeli hozzá tartozód)?
  • Milyen módon hallhatod jobban a fájdalmat, értheted meg a problémát és tudhatod meg mi bosszantotta fel azokat az embereket, akikkel az élet összehoz?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.04.10.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása