Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A büszke szív szembefordul Istennel

2019. augusztus 08. 03:00 - Erika1832

„»Isten szembefordul mindenkivel, aki büszke, de kedves mindenkihez, aki szerény.« Adjátok át magatokat Istennek!” (Jak 4,6–7 CEV fordítás).

alone-1869997_1920.jpgGyakran készítünk terveket anélkül, hogy megbeszélnénk Istennel. Aztán imádkozunk, hogy Isten áldja meg a terveinket, még ha nem is kértük meg, hogy vegyen részt bennük. Csak feltételezzük, hogy a terveink egyeznek az ő akaratával. Majd amikor a terveink nem a kívánt ütemterv szerint valósulnak meg, vagy egyáltalán nem valósulnak meg, mérgesek leszünk Istenre. Ezt büszkeségnek nevezik, és Isten utálja a büszkeséget.

Valószínűleg sokan vannak, akikkel nem akarsz szembefordulni, de igazán nem akarod, hogy Isten forduljon szembe veled. Semmilyen módon nem fogod megnyerni ezt az egyet. A Biblia azt mondja, hogy amikor büszke vagy, abban a pillanatban szembefordulsz Istennel. Sőt, bármikor, amikor megtelsz büszkeséggel, valójában Isten ellenségeként tevékenykedsz. Ez ennyire komoly. Szóval mit jelent az, hogy átadod magadat és a terveidet Istennek?

A Róma 6,13 azt mondja:  „Adjátok oda magatokat Istennek, mint azok, akiket a halálból életre keltett, és adjátok át egész lényeteket neki, hogy igaz célokra használjon!” (GNT fordítás). Az átadás ezt jelenti: „Istenem, a te életemre vonatkozó terveidet választom, nem a sajátjaimat. Vannak terveim, vannak álmaim, vannak céljaim, vannak törekvéseim, de tudom, hogy te egy adott céllal helyeztél engem erre a földre, és elhatároztam, hogy a te életemre vonatkozó tervedet választom a sajátom helyett.

Az Istennek való átadás a legjobb út a sikerhez, mert ahelyett, hogy Isten a terved részévé válna, ő fog téged a saját tervének részévé tenni.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Az életed mely területeit szükséges átadnod Istennek?
  • Hogyan nyilvánul meg a büszkeséged abban, hogy az életed egyes területeit ellenőrzésed alatt akarod tartani?
  • Mit gondolsz, Isten miért gyűlöli a büszkeséget?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.08.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása