Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az eljövendőre figyelj, ha túl akarsz jutni az átmeneti problémákon

2020. május 26. 03:00 - csmsdvd

szivarvany_para.jpg

„Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek” (Mt 5,11–12 NIV fordítás).

Problémákkal szembesülünk, amikor Jézust követjük. Ez egészen biztos. Zaklatnak, üldöznek, visszautasítanak és kigúnyolnak.

De nem ez a történet vége. A Biblia azt írja, Jézus „az előtte levő öröm helyett” (Zsid 12,2) eltűrte a fájdalmakat a kereszten.

Igen, neked is az eljövendő jutalomra kell figyelned, ha az átmeneti problémákon át akarod magad küzdeni.

Képzeld el a világvége jelenetét. Bárki, aki eddig élt, térdre borul Jézus Krisztus előtt. Mindenki azt fogja mondani, „Jézus az Úr”. Lesznek, akik dicsőítik, mert egész életükben ezt tették. Mások magukról alkotott ítélet alapján fogják dicsőíteni, mert egész életükben elutasították.

Minden egyetemi tanár, aki kigúnyolt hitedért, és minden barátod, aki rá akart venni arra, hogy add fel hitedet, egy nap dicsőíteni fogja Jézust. Minden műsorvezető, házigazda, aki az Isten nevét nevetség tárgyává tette, és minden politikus, aki szembefordult vele, dicsőíteni fogja őt (Fil 2,9–11).

Egyik nap mindenki meghajol majd Jézus előtt.

Isten megjutalmaz majd, mert hited miatt zaklatnak és kritizáltak, és mert megmaradtál igaznak.

Jézus mondta, „Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben, hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek” (Mt 5,11–12 NIV fordítás).

Amikor üldöztetésnek vagy kitéve, akkor egy csoportban vagy Dániellel, Ézsaiással, Jeremiással és Mózessel.

Mint a régi próféták, egy nap elképzelhetetlen örömmel tapasztalod meg az örökkévalóságot Istennel. A zaklatás, üldöztetés, visszautasítás és kigúnyolás, amit Jézusért szenvedtél, már nem lesz összehasonlítható az Istennel való örökkévalósággal.

Bízzál ebben az igazságban, hogy amikor életednek nehéz helyzetébe kerülsz, ki tudj tartani.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A zaklatás, üldöztetés, visszautasítás, kigúnyolás mikor vitt közelebb Jézushoz?
  • Milyen átmeneti problémákkal küszködsz most, ami elterel vagy elterelhet a jövőbeni jutalmadtól?
  • Hogyan segít az eljövendő jutalom a nehéz helyzetekben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása