Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szolgáld Jézust mások szolgálata által!

2021. április 05. 03:00 - Deltajulietttango

szolgalat_1.jpg

„Akkor így válaszolnak neki az igazak: Uram, mikor láttunk téged éhezni, hogy enned adtunk volna, vagy szomjazni, hogy innod adtunk volna? Mikor láttunk jövevénynek, hogy befogadtunk volna, vagy mezítelennek, hogy felruháztunk volna? Mikor láttunk betegen vagy börtönben, hogy elmentünk volna hozzád? A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg” (Mt 25,37–40).

Épp mielőtt Jézus meghalt volna a kereszten, azt mondta: „Szomjas vagyok” (Jn 19,28). Ez a pillanat mutatja meg az ő emberségét, hogy Jézus úgy volt Isten, hogy köztünk élt emberként.

A Biblia azt mondja, hogy a római katonák borecettel teli korsóban áztatott szivacsot emeltek fel Jézus ajkához. A savanyú bort a szomjúság enyhítésére szánták.

Nem szeretnéd, ha ott lettél volna, hogy vizet adhass Jézusnak a szomjúságára? Valójában valószínűleg kiváltságosnak és áldásnak tartottad volna, hogy abban a pillanatban szolgáld őt.

De ez a pillanat már nagyon régen elmúlt, és így nem tudsz segíteni Jézusnak. Másrészt, segíthetsz Jézus nevében a körülötted lévőknek. Az emberek mindenfelé szomjasak lelkileg, célt és értelmet keresnek. Azt akarják tudni, hogy mit kell tenniük az életükkel, és hogy életüknek van-e bármilyen értelme.

Az embereknek tudniuk kell, hogy Jézus csillapíthatja a szomjukat, hogy ő az, amit keresnek, amikor egy dologról a másikra ugranak. Tudniuk kell, hogy ott van velük a depressziójukban, elutasítottságukban és kétségbeesésükben.

Jézus azt mondja, amikor másoknak szolgálsz, akkor őt szolgálod. Tehát amikor valamit tenni akarsz Jézusért, keress körülötted lévő rászoruló embereket! Jézus azt mondta: „Igazán mondom nektek, bármit tettetek egyikért az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg” (Mt 25,40 NIV). 

Amikor inni adsz valakinek, aki szomjas, azt Jézusnak adod. Ugyanez igaz, ha vezeted azokat, akik lelkileg szomjaznak Jézusra.

A cselekvő szeretet az, amikor kielégíted mások szomjúságát fizikai, érzelmi vagy spirituális téren Krisztus iránt érzett szeretetből, aki érted tűrte a szomjúságot a kereszten. Az egyetlen módja annak, hogy szolgáld Istent, hogy az ő nevében szolgálsz más embereket, és segítesz másokat.

Kik azok az emberek körülötted, akik lelkileg szomjasnak tűnnek? Kérdd meg Istent, hogy mutassa meg neked, kik azok, és hogy mi a legjobb módja annak, hogy elvezethesd őket Jézushoz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért gondolod, hogy Isten azt akarja, hogy lelki igényeik mellett segíts az embereknek a testi igényeikben?
  • Hogyan néz ki, ha valaki lelkileg szomjas?
  • Amikor Jézusról beszélsz, akkor esetleg kezdhetsz azzal, amit érted tett. Hogyan elégítette meg Jézus a szeretet, az életcél és a remény iránti szomjúságodat?

(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása