Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Három akadály, hogy halld Isten hangját

2021. szeptember 27. 03:00 - Erika1832

hivazerdo_sajto_telefon4-1024x683.jpg

„Szabaduljatok meg az életetekben lévő minden szennytől és gonosztól, és alázatosan fogadjátok az üzenetet, melyet Isten ültetett a szívetekbe, mert ennek van hatalma megmenteni a lelketeket” (Jak 1,21 NLT).

Mi a közös Isten hangjában és mobiltelefonokban? Mindkét esetben megfelelő helyzetben kell lenned, hogy tisztán halld őket.

A vétel minősége a mobiltelefonoddal nagyon változó. Egy nagy, masszív épületben a lefedettség szakadozott lehet. A vadonban valószínűleg egyáltalán nem lesz mobilszolgáltatásod. Megfelelő helyzetben kell lenned ahhoz, hogy tiszta, megbízható vételed legyen.

Ugyanez igaz az Istennel való kapcsolatodra is. Ha tisztán és következetesen akarod hallani Isten hangját, akkor a megfelelő helyzetben kell lenned.

Milyen az, amikor rossz helyzetben vagy ahhoz, hogy halld Istent? Amikor rossz helyzetben vagy, az elméd zárva van – azt akarod tenni, amit te akarsz, nem pedig azt, amit Isten. A rossz helyzetben a szíved megkeményedett – nem vagy hajlandó odafigyelni.

Mi tartja a szívedet keményen és az elmédet zárva Isten számára? Íme három akadály, amely nem engedi, hogy meghalld Isten üzenetét:

1. Büszkeség. Ha úgy gondolod, hogy nincs szükséged Istenre, és magad akarod kezelni a dolgokat, akkor valószínűleg nem hallgatsz Isten beszédére. A büszkeség távol tart attól, hogy nyitott légy arra a lehetőségre, hogy Isten esetleg mondani akar neked valamit.

2. Félelem. Sokan nem hallhatják Istent, mert félnek hallani Isten beszédét. Esetleg azt gondolod, hogy ha hallod Isten hangját vagy érzed az ő vezetését, az valamiféle vallási fanatikussá tesz. Vagy lehet, hogy félsz azoktól a változásoktól, melyeket szükséges lenne megtenned az életedben, ha hallgatnál Isten vezetésére.

3. Keserűség. Amikor ragaszkodsz a fájdalomhoz, a nehezteléshez vagy a haraghoz, képtelen vagy Istent hallani – mivel a szíved megkeményedett. A kemény szív elhidegít és védekezővé tesz még Isten szeretetével szemben is.

Jakab levele 1. fejezetének 21. verse azt mondja: „Szabaduljatok meg az életetekben lévő minden szennytől és gonosztól, és alázatosan fogadjátok az üzenetet, melyet Isten ültetett a szívetekbe, mert ennek van hatalma megmenteni a lelketeket” (NLT).

Itt az ideje, hogy megszabadulj a keserűségtől, a félelemtől és a büszkeségtől, melyek távol tartanak attól, hogy meghalld Isten hangját, és az ő életedre vonatkozó célja szerint élj. Ezután képes leszel nyitott szívvel és elmével hallani Istent, és „alázatosan fogadni”, amit mond neked.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan hallod Isten hangját vagy érzed az ő vezetését? A múltban hogyan beszélt hozzád?
  • A büszkeséget, a félelmet vagy a keserűséget hogyan tapasztalod ma meg? Milyen lépéseket szükséges tenned azért, hogy félretedd ezeket?
  • Van valami, amit Isten mondott neked, de te figyelmen kívül hagytad? Ma hogyan fogsz rá reagálni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.20.)

(NLT: Az angol New Living Translation bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!
Címkék: hallani Istent

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása