Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt ok, hogy Istent szolgáld

2022. március 08. 03:00 - Besther

help-g49f5304e0_1920.jpg

„Bármit is tettetek valamelyik legkisebb testvéremért, azt értem tettétek.” (Mt 25,40 NIV)

Hogyan szolgálod Istent? Mások szolgálatával.

A juhokról és kecskékről szóló példázatban Jézus azt mondta: „Bármit is tettetek valamelyik legkisebb testvéremért, azt értem tettétek.” (Mt 25,40 NIV). Amikor olyat teszel, ami valamilyen módon más életét jobbá teszi, akkor Istent szolgálod. 

Vannak olyan emberek, akik bűntudatból, kötelességből vagy kényszerből szolgálnak. Isten viszont azt szeretné, ha hálából szolgálnál, azért amit érted tett. Ő az, aki megalkotott, megmentett és a mennybe visz. A hála a legjobb motiváció a szolgálatra.

Itt van öt dolog, amit a Biblia mond a szolgálatról:

A szolgálat életed egyik célja. Márk 8,35 ezt mondja: Csak azok fogják tudni, mit jelent igazán élni, akik az életüket eldobják értem és az örömhírért.” (TLB)  Amíg nem tanulod meg, hogy miként szolgálj, addig nem élsz igazán – csak létezel. Attól létezel, amit kapsz, de életed attól lesz, amit adsz. 

A szolgálattól jobban hasonlítasz Jézusra. Máté 20,28 ezt mondja: „Az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy másoknak szolgáljon, és hogy életét adja váltságul sokakért.” (NLT) Ha nem tanulsz meg másokat szolgálni, akkor sosem fogsz lelkileg éretté válni. Tulajdonképpen lelkileg egy kisbaba maradsz egész életedre. 

A szolgálat az időd lehető legjobb felhasználása. 1Korinthus 15,58 ezt mondja: „Mindig teljesen adjátok át magatokat az Úr munkájának!” (NIV) Ha hatást akarsz gyakorolni, és örökséget hagyni, akkor az időd legjobb felhasználása, ha Istent szolgálod mások szolgálatával. Az Úr felé végzett szolgálatod sosem vész kárba.

A szolgálat a nagyság titka. Máté 20,26 ezt mondja: „Ha nagy akarsz lenni, mindenkinek a szolgájának kell lenned.” (CEV) Az igazi nagyság a szolgaságból fakad, nem abból, hogy önmagadért élsz. A legnagyobb vezetők azok, akik a legtöbbet szolgálnak.

A szolgálat a mennyben nyeri el jutalmát. Jézus azt mondta a Márk 10,29–30-ban: ”Ezt az igazságot garantálhatom: aki miattam és az örömhír miatt feladott [valamit], az biztosan százszor annyit fog kapni.” (GW) Végtére a valódi főnököd Jézus. Ő egy nap mindenért megjutalmaz, amit tettél. Ez garancia.

Mennyire vagy szenvedélyes Isten szolgálatában? Tudod fokozni a lelkesedésed? Isten azt akarja, hogy gondolj másként a szolgálatra, és soha ne szenvedj hiányt a buzgóságban, hanem őrizd meg lelki buzgóságodat, szolgáld az Urat!” (Róm 12,11 NIV)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon szolgálsz most? Mi motivál téged, hogy ebben a képességedben szolgálj?
  • Milyen érzés az, amikor valaki szolgálatot tesz neked?
  • Amikor segítesz valakinek, azt valójában Jézusért teszed. Ennek tudata hogyan befolyásolja másokért tett szolgálatodat?   

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.01.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása