Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért kell aggódni a pokol miatt?

2022. szeptember 24. 03:00 - Anita.B

nr_kep.jpg“Az örökkévalóságot az emberi szívbe ültette.” Préd 3,11 (NLT fordítás).

A mennyország és a pokol valóságos. Isten azt akarja, hogy megértsd ezt az örökkévalóvalóságot és az élet minden valóságát, amely Igéjében, a Bibliában található.

Az élet első valósága, hogy Isten arra teremtett, hogy szeressen téged és azt akarja, hogy viszont szeresd őt. A Nagy Parancsolt azt mondja, “Szeresd Uradat, a te Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből” (Mt 22,37).

Az élet második valósága ez: Az örökkévalóságra teremtettél. A Prédikátor könyve 3,11 ezt mondja, “Az örökkévalóságot az emberi szívbe ültette” (NLT fordítás). Nem számít, milyen jó dolgok vannak ezen a bolygón, életed egy pontján ezt gondolod majd, “Ennél többnek kell lennie.”

És van is! Sokkal több időt fogsz tölteni a halál másik oldalán, mint ezen az oldalon. Ez az élet felkészülés az életedre az örökkévalóságban.

Épp ezért, van az életednek harmadik valósága: Isten két örökkévaló helyet készített, a mennyet és a poklot.

Isten a világ megalapítása óta készíti elő a mennyországot. Jézus azt mondja a Máté 25,34-ben, “Jöjjetek, Atyám áldottai, örököljétek a világ teremtésétől nektek készített országot” (NLT fordítás). Nem kell örökké a bűn által megtört bolygón maradnod. Dönthetsz úgy, hogy a tökéletesség helyére mész, és örökké Isten jelenlétében leszel.

A pokol is valóságos hely. Jézus így folytatja, “Ezután a balján állókhoz is szól: Távozzatok színem elől, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögnek és démonainak készült” (Mt 25,41 NLT fordítás). A pokol az ördögnek és az angyalainak készült, akik fellázadtak Isten ellen. Viszont most valósággá vált mindenkinek, aki úgy dönt, fellázad Isten ellen.

A következő néhány napban a pokol valóságáról beszélünk majd— nem azért, mert azt akarom, hogy félj és depressziós légy.

Azt akarom, hogy megértsd az igazságot a pokolról, hogy teljes mértékben befogadhasd az élet negyedik valóságát: te dönthetsz arról, hol töltöd az örökkévalóságot.

Az 5Mózes 30,19 ezt mondja, “Most választást adok neked élet és halál, Isten áldása és Isten átka között, és elhívom az eget és a földet, hogy tanúi legyenek a döntésednek. Válaszd az életet” (GNT fordítás).

Isten azt akarja, hogy az életet válaszd, és vele töltsd az örökkévalóságot. Fián, Jézus Krisztuson keresztül megnyitotta a mennybe vezető ajtót. Jézus megígérte, “Aki hisz nekem és megkeresztelkedik, üdvözül. De aki nem hisz nekem, elítéltetik.” (Márk 16,16 CEV fordítás).

Ha azt választod, hogy hiszel Jézusban, garantáltan örök életed lesz Istennel a mennyben. Micsoda ígéret!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért gondolod, hogy Isten megadja neked a választást, hogy szeresd őt vagy sem?
  • Hogyan segít jobban megérteni Isten szeretetét a pokol valóságának megértése?
  • Milyen módon készít fel Isten most az örökkévalóságra?

Bízhatsz Isten ígéretében

A bűnöd elválaszt Istentől, és semmit nem tudsz tenni, hogy helyrehozd a dolgokat. Szükséged van tehát valakire, aki megment bűneidtől és elfogadhatóvá tesz Isten előtt.

Éppen ezért küldte Isten Jézust. Jézus kereszthalála megfizetett minden rosszért, amit valaha elkövettél vagy el fogsz követni. Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatba kerülj Istennel, az Atyával. A Biblia azt mondja, “Isten előtt igazzá lettünk a Jézus Krisztusba vetett hitünk által. És ez mindegyikünkre igaz, aki hisz, függetlenül attól, hogy kik vagyunk” (Róma 3,22 NLT fordítás).

Úgy indulhatsz útnak Jézussal, hogy hiszel benne és megvallod bűneidet. Ha készen állsz arra, hogy átadd életedet Jézus Krisztusnak, kezdd ezzel az egyszerű imával: “Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűnömért, és te feltámasztottad őt. Megváltómként akarok bízni benne és a mai naptól fogva Uramként követni őt. Irányítsd az életemet és segíts teljesíteni az akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imádságot, hogy elfogadd Jézust, kérlek írj nekem a rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék néhány ingyenes anyagot küldeni, melyek segítenek elindulni a Jézussal közös úton.

*(Daily Hope by Rick Warren 2022.09.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása