Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legrosszabb dolog a pokollal kapcsolatban

2022. szeptember 28. 03:00 - Mapetso

hell.png"Ezt azért írtam nektek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy megtudjátok, örök életetek van." (1Ján 5,13, NLT)

 

Valószínűleg van egy kép a fejedben, amikor arra gondolsz, milyen is lehet a pokol. Ebben a képben talán vannak vörös meg fekete árnyalatok, sok tűz, és talán az egész fölé az ördög magasodik.

A pokol a Bibliában a kínok helyeként van leírva. Máté a 13. fejezet 42. versében azt írja, hogy ez egy "lángoló kemence, ahol az emberek sírni fognak és fogukat csikorgatják a fájdalomtól" (NCV).

Szörnyen hangzik ez a leírás, de tudod, mi a pokol legrosszabb része? A pokol az Istentől való teljes elszakadás, ami azt jelenti, hogy a pokol mindannak az ellentéte, ami Isten.

A Biblia azt mondja az 1Ján 4,18-ban: "A szeretetben nincs félelem. A tökéletes szeretet pedig kiűzi a félelmet" (NIV). A szeretet ellentéte a félelem. Szeretet nélkül élni azt jelenti, hogy állandóan halálra vagy rémülve. Ez a pokol.

Isten maga a szeretet, ezért a pokolban nincs szeretet.
Isten maga a világosság, ezért a pokol teljes sötétség.
Isten maga a jóság, tehát a pokolban abszolút semmi jó nincs.
Isten maga az élet, tehát a pokol az örök halál.
Isten kegyelmes, tehát ez azt jelenti, hogy a pokolban nincs kegyelem.

Gondoljunk csak bele, milyen lenne az örökkévalóság Isten megismerése és a szeretet öröme nélkül - egy örökkévalóság mindenféle öröm nélkül.

Szörnyű lenne - tényleg elképzelhetetlen. De ez maga a valóság mindazok számára, akik ebben az életben nem választják Jézus szeretetét és követését. A Biblia azt mondja: "Ha valaki nem szereti az Urat, az szakadjon el Istentől - örökre elveszve!". (1Kor 16,22 NCV).

Ha egész életedben azt mondogatod: "Nem akarom Istent az életemben", akkor az örökkévalóságot is Isten nélkül fogod tölteni. Bármit is választasz a Földön, az mindörökre a te választásod marad.

De van egy jó hírünk! Van mód arra, hogy teljesen biztos legyél abban, hogy a mennybe mész, és nem a pokolba. A Biblia elmondja, hogyan rendezheted a sorsodat: "Ezt azért írtam nektek, akik hisztek az Isten Fiának nevében, hogy tudjátok, örök életetek van" (1Ján 5,13 NLT).

Nem kell találgatásokba bocsátkoznod vagy töprengened valamiről, ami elkerülhetetlen és bármelyik pillanatban bekövetkezhet. Ma már biztosan tudhatod, hogy amikor meghalsz, az örökkévalóságot Isten jelenlétében fogod tölteni. Ne halogasd tovább!

Rendezd el a jövődet még ma!

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért halogatják oly sokan a döntést egy ilyen fontos dologról, amikor tudják, hogy a halál bármelyik pillanatban bekövetkezhet?
  • Mit mondanál annak, aki azt hiszi, hogy elég jó volt ahhoz, hogy a mennybe kerüljön? Hogyan élsz másképp, ha már biztosan tudod, hogy hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

 

Ha még nem bíztad magad Jézusra, és nem kötelezted el magad az Ő követésére, akkor mire vársz még?

A bűneid elválasztanak téged Istentől. És csak Isten kegyelme az, ami visszavezethet téged a vele való helyes kapcsolatra.

A Biblia azt mondja: "Kegyelemből vagytok üdvözülve, hit által - és ez nem magatoktól van, hanem Isten ajándéka -, nem pedig cselekedetekből, hogy senki se dicsekedjék" (Ef 2,8-9 NIV).

Ha készen állsz arra, hogy békét köss Teremtőddel, akkor imádkozd el ezt az imát:

"Drága Jézusom, nem akarom, hogy a bűneim továbbra is elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek Benned, minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megbocsátasz, megtanulom életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy Te vagy a Megváltóm és az egyetlen út az örök élethez. Bízom Benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség a kegyelemből, a hit által jön, és nem bármi olyasmi által, amit én teszek. Befogadlak Téged az életembe, mint az én Uramat. Ma életem minden részét átadom a te irányításodnak.

Úgy akarok élni, ahogyan Te teremtettél engem, és életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy Téged szolgáljalak, ahelyett, hogy magamat szolgálnám. Átadom Neked az életemet, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha épp most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.09.21)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása