Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki az ellenségeskedés igazi forrása?

2023. június 06. 03:00 - ReveSz

Conceptual Image Of A Hand With Strings On Fingers To Control A Marionette  In Monochrome Stock Photo - Download Image Now - iStock

"Légy alázatos, amikor helyreigazítod azokat, akik ellened vannak. . . Az ördög csapdába ejtette őket, és arra kényszeríti őket, hogy engedelmeskedjenek neki, de Isten segíthet nekik megmenekülni."

2 Timóteus 2:25-26 (CEV fordítás)

Amikor a hited miatt üldöztetéssel, ellenállással szembesülsz, fel kell ismerned annak forrását.

Ezek pedig nem más emberek. Nem a munkatársaid. Nem egy politikai párt. Nem egy versenytárs. A nyomás, amit érzel, hogy engedj, vagy hallgass, vagy ülj le, amikor fel kellene állnod - ez a nyomás nem más emberektől származik. Ez valójában a Sátántól jön.

A Jelenések 12:10-ben a Sátánt "testvéreink vádlójának" nevezik. Más szóval ő a keresztények vádlója. Első számú feladata az, hogy téged lenyomjon.

Láthatatlan szellemi harc folyik körülötted. Ez a nyomás, hogy visszatartson téged a helyes cselekedetektől, valójában nem más emberektől származik. Ők csak fegyverek. Legtöbbször nem is tudják, hogy használják őket. Az igazi probléma a szellemi, lelki háború.

Az Efézus 6,12 azt mondja: "nem test és vér ellen harcolunk, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak."

A Sátán tudja, hogy hatástalan közvetlenül Jézus Krisztust támadni, ezért ehelyett Jézus követőit támadja. Felhasználja a médiát, a zenét, a tömegkultúrát és mindent, amit csak tud, hogy nevetségessé tegye azokat, akik Jézushoz tartoznak. Ő áll a hangok mögött, amelyek azt mondják: "Azok a keresztények idejét múltak. Nem tudják, miről beszélnek. Bigott emberek."

A Biblia szerint a következőt kell tenned: "Az ostoba és éretlen vitatkozások elől térj ki, tudva, hogy ezek viszálykodást szülnek. De az Úr szolgája ne viszálykodjék, hanem legyen barátságos mindenkihez, tanításra alkalmas és türelmes, aki szelídséggel neveli az ellenszegülőket, hátha az Isten megadja nekik egyszer, hogy megtérve megismerjék az igazságot, és felocsúdjanak az ördög csapdájából, aki foglyul ejtette őket, hogy akaratát teljesítsék." (2Timóteus 2,23-26).

Ha nincs Szentlélek az életedben, akkor nincs védelmed a Sátánnal szemben. Ő uralkodni tud a hangulatodon. Féltékenységre késztethet téged. A depresszió felé taszíthat téged. Fel tud dühíteni téged.

Lehet, hogy erősnek gondolod magad, de nem vagy elég erős ahhoz, hogy egyedül küzdj meg a Sátán támadásaival. Amit tenned kell, az az, hogy felismered az igazi forrást - az ördögöt, nem pedig a másik embert -, és úgy bánsz az üldöztetéssel, viszálykodással, ellenállással, ahogy Jézus tette.

Hogyan bánt Jézus azokkal, akik szemben álltak vele? Még a kereszten is azt mondta: "Atyám, bocsáss meg nekik. Nem tudják, mit cselekszenek" (Lukács 23,34).

Azok az emberek, akik támadnak téged, nem tudják, mit tesznek. Azok az emberek, akik lenézik Jézust, az egyházat és a kereszténységet, nem tudják, mit tesznek.

Jézushoz hasonlóan neked is imádkoznod kell: "Atyám, bocsáss meg nekik", hogy még, amikor támadnak téged, akkor is szeretni tudd őket. Akkor több energiád lesz a valódi ellenséggel való harcra.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ha a Sátán áll az emberek helytelen cselekedetei mögött, miért vonja őket mégis felelősségre Isten azért, amit tesznek?
  • Milyen hatással van rád fizikailag, érzelmileg és lelkileg, ha képes vagy megbocsátani az ellenségeidnek?
  • Melyek azok a gyenge pontjaid, amelyeket a Sátán a legkönnyebben támad? Kérd Istent, hogy növelje a hitedet ezeken a területeken, és adjon erőt, hogy szilárdan meg tudj állni.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.05.30.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása