Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hinned kell, hogy meglásd

2024. május 07. 03:00 - Antal Péter Dávid

field-covered-grass-trees-surrounded-by-hills-covered-forests-cloudy-sky.png"A hit  a remélt dolgokról való bizonyosság és a nem látott dolgokról való meggyőződés." Zsidók 11,1 

A hit azt jelenti, hogy elképzeljük a jövőt és elhisszük azt, mielőtt szemeinkkel látnánk. A Zsidókhoz írt levél 11. fejezetének 1. verse ezt mondja: „A hit  a remélt dolgokról való bizonyosság és a nem látott dolgokról való meggyőződés." 

Hogyan tekinthetünk az életünk történéseire a hit szemüvegén keresztül?

Sokan azt mondják, „Hiszem, ha látom!” Isten azonban azt mondja, hogy ez pont fordítva igaz: „Meglátod, miután elhitted.” Sok olyan dolog van az életben, amit el kell hinnünk, mielőtt meglátunk.

1961-ben a Szovjetunió kiküldte az első űrhajóst az űrbe. Amikor az űrhajós visszatért a Földre, Nyikita Hruscsov szovjet vezető kijelentette, hogy jártak az űrben, és ott nem láttak istent.

Körülbelül 10 hónappal később az Egyesült Államok John Glenn űrhajóst küldte ki az űrbe, aki a Mercury-program során háromszor megkerülte a Földet, majd amikor visszajött, ezt közölte a világgal: „Mindenhol láttam Istent! Láttam a dicsőségét az egész csillagrendszerben. Láttam az Ő szépségét az egész univerzumban, és az Ő hatalmasságát a csillagokban.”

Melyiküknek volt igaza? Mindkettőjüknek. Jézus azt mondta, „ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát” (János 3,3, NLT fordítás). Ha nem történik meg valakivel az, hogy a szelleme újjászületik és átformálódik, akkor túl szűk marad a látása és nem láthatja mindazokat a lehetőségeket, amelyeket Isten tenni akar az életében.

Wernher von Braun, az Egyesült Államok űrprogramjának egyik vezető tudósa ezt mondta: „A történelemben soha nem voltak nagy tettek hit nélkül.”

Hite volt a tudósoknak, amikor úgy gondolták, hogy embert tudnak küldeni a Holdra. Hite van az építésznek, amikor megtervez egy épületet, mert először hinnie kell, hogy az megvalósítható. A hit az, ami arra készteti az olimpiai sportolót, hogy gyakoroljon és részt vegyen az olimpiai versenyeken, mert hinnie kell abban, hogy eredményes lesz. A hit az, ami miatt egy festőművész vagy egy szobrász elkészít egy alkotást, mert hisz abban, hogy képes a képet megfesteni vagy a szobrot megalkotni. Először hinnünk kell valamit, hogy meg is lássuk azt.

Bízhatsz Isten ígéreteiben és abban, hogy ő munkálkodik az életedben. Higgy Isten szeretetében, gondoskodásában és útmutatásában azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyekkel ma szembe kell nézned.

Először higgy, és utána látni is fogod!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, mit akar elérni Isten rajtad keresztül?
  • Hogyan befolyásolja a hit azt, hogy milyen célokat tűzöl ki?
  • Miért akarja Isten, hogy higgyünk valamiben, ahelyett, hogy csak megmutatna nekünk dolgokat a hitünk nélkül?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2024.04.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása