Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan készülj fel a csendességre?

2023. július 07. 03:00 - R.K.A.

 

2023_06_30_kep.jpg

„Az Úr nem azt nézi, amit az emberek. Az emberek azt nézik, ami a szemük előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van.” (1Sám 16,7 NIV)

Ha már régóta keresztény vagy, vagy jártál már néhányszor gyülekezetben, valószínűleg hallottál már a „csendességről”. Ez az az idő, amelyet naponta arra szánsz, hogy Istennel töltsd - ez elengedhetetlen, ha keresztényként növekedni akarsz.

Különböző módjai vannak annak, hogy csendességet tarts, de az a legfontosabb, hogy megfelelő legyen a hozzáállásod.

Isten szemében sokkal fontosabb, hogy miért teszel valamit, mint az, amit teszel. Lehetséges helyes dolgot cselekedni, de rossz hozzáállással! Isten azt mondta Sámuelnek: „Az Úr nem azt nézi, amit az emberek. Az emberek azt nézik, ami a szemük előtt van, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van.” (1Sám 16,7 NIV) 

Amikor a csendességedben találkozol Istennel, ezzel a hozzáállással közeledj hozzá:

Reménnyel. Amikor Istennel találkozol, akkor azt olyan reménykedéssel kell tenned, mint amikor egy közeli barátoddal találkoznál. Készülj arra, hogy jó közösségben lesz részed, és hogy áldást fogsz kapni az együtt töltött időből. Dávid is ezt várta: Ó Isten, te vagy az én Istenem, őszintén kereslek téged” (Zsol 63,1 ESV).

Tisztelet. Ne rohanj Isten jelenlétébe. Készítsd fel a szívedet azzal, hogy az együtt töltött idő kezdetén csendben megállsz előtte. Habakuk próféta mondta: Az ÚR ott van szent templomában: csendesedjék el előtte az egész föld!” (Hab 2,20 NIV). A csendes áhítat segít elűzni minden olyan gondolatot, amely esetleg elvonná a figyelmedet.

Éberség. Ne kezdd az Istennel töltött időt álmosan és kimerülten. Először ébredj fel. A reggeli csendességre való felkészülés már előző este elkezdődik. Feküdj le korán, hogy kipihenten és éberen állj készen arra, hogy reggel találkozz Istennel. Ő megérdemli a teljes figyelmedet!

Készség az engedelmességre. Ha arra készülsz, hogy a csendességedben Isten szólni fog hozzád, előre el kell döntened, hogy engedelmeskedni fogsz annak, amit mond. Jézus azt mondja: Aki úgy dönt, hogy Isten akaratát cselekszi, felismeri, hogy vajon a tanításom Istentől való-e, vagy én magamtól szólok.” (Ján 7,17, NIV). Úgy menj Istennel találkozni, hogy már előre eldöntötted, hogy megteszed az akaratát - bármi is legyen az.

Reménykedéssel, tisztelettel, éberséggel és engedelmességre való készséggel kezdd a csendességedet. És készülj fel arra, hogy meglásd Isten munkáját az együtt töltött időn keresztül!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mire szoktál több időt szánni - a csendesség “miértjére” vagy arra, “amit” teszel?
  • Hogyan tapasztaltad meg Isten munkálkodását, amikor a megfelelő hozzáállással készültél a csendességre?
  • Melyik területen kell leginkább fejlődnöd - a reménykedésben, a tiszteletadásban, az éberségben, vagy az engedelmességre való készségben? Milyen lépést teszel meg ma, hogy növekedj ezen a területen?

Készen állsz arra, hogy megbékélj Istennel?

Az első lépés a megnyugvás felé az, hogy békét kötsz Istennel azáltal, hogy elfogadod Jézust Uradnak és Megváltódnak. Kezdheted azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát:

"Drága Istenem, többé nem akarom, hogy a bűneim elválasszanak tőled. Megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, megbocsátasz nekem minden rosszat, amit valaha is elkövettem, megmutatod életem célját, befogadsz a családodba, és egy napon a mennybe viszel, hogy veled éljek az örökkévalóságig."

"Jézus, megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy kegyelemből van üdvösségem, hit által, és nem azáltal, amit teszek. Kérlek, jöjj az életembe, mint az én Uram. Ma átadom neked az életemet."

"Úgy akarok élni, ahogyan te teremtettél engem - békében és megnyugodva -, és életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy téged szolgáljalak. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt (angolul) a Rick@PastorRick.com email címre. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.06.30.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása