Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Emeld meg az Istennel szembeni elvárásaidat

2023. augusztus 05. 03:00 - ReveSz

jeremy-perkins-7fosjvtutac-unsplash_1.jpg

"A hit pedig bizalom abban, amit remélünk, és bizonyosság abban, amit nem látunk" 

(Zsidókhoz írt levél 11:1 NIV fordítás)

Isten akkor munkálkodik az emberek szívében, amikor mi várjuk tőle.

Minden istentisztelet előtt a Saddleback Churchben imádkoztam: "Istenem, időpocsékolás lenne kimenni oda és beszélni azokkal az emberekkel anélkül, hogy várnám, hogy tegyél valamit. Ezért előre megköszönöm neked, hogy megváltoztatod az életeket. Hittel várom, hogy ez történjen meg. Nem azért, aki én vagyok, hanem azért, aki te vagy". Ez az a hit, amelyet Isten arra használ, hogy életeket változtasson meg.

Nagyon kevés ember jön Jézus Krisztushoz, amikor először hallja az örömhírt. Át kell gondolniuk, és időt kell szánniuk arra, hogy meghozzák a helyes döntést.

Soha ne mondjatok le senkiről. Senki sem reménytelen! Bíznod kell Istenben. A Zsidókhoz írt levél 11:1 azt mondja: "A hit pedig bizalom abban, amit remélünk, és bizonyosság abban, amit nem látunk" (NIV fordítás).

Talán már egy ideje imádkozol azért, hogy a barátod, a gyermeked vagy egy közeli barátod hívővé váljon. Évek óta imádkozol, és mégsem látod semmi bizonyítékát annak, hogy közelebb kerültek volna Istenhez vezető útjukon, mint öt évvel ezelőtt, két évvel ezelőtt, vagy tavaly.

Mit kell tenned? Imádkozz hitben, várva, hogy Isten cselekedjen. A hit biztos abban, amit nem látunk. Azt kell mondanod Istennek: "Egyáltalán nem látom, hogy közelednének hozzád. De imádkozni fogok, és várom, hogy munkálkodj az életükben, még akkor is, ha nem látom".

Emlékszel a bibliai történetre a négy emberről, akiknek volt egy barátjuk, aki lebénult? Hitték, hogy Jézus meg tudja gyógyítani a barátjukat, ezért egy szőnyegre fektették, és elvitték Jézushoz. Amikor Jézus látta a hitüket, azt mondta: "Barátom, bocsánatot nyertek a bűneid" (Lukács 5:20 NIV fordítás), és meggyógyította a férfit.

Jézus a barátok hite alapján gyógyította meg a béna férfit, nem pedig a saját hite alapján. Néha hinned kell másokért, és bizton hinni, hogy Isten cselekszik.

Vess egy kis hitet egy nagy Istenbe, és nagy eredményeket fogsz elérni.

 Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Kiért imádkoztál, hogy hívővé váljon? Hogyan kell megváltoztatnod az Istennel szembeni elvárásaidat vagy azt a módot, ahogyan az adott személyért imádkoztál?
  • Mit szeretnél, hogy Isten elérjen a te életed által? Hogyan mutathatod ki előre Istennek a háládat azért, ahogyan az életedben munkálkodni fog?
  • Melyek azok a dolgok, amelyeket nem látsz, és amelyekre ma bizonyosságra van szükséged?

 (Daily Hope by Rick Warren, 2023.07.29.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása