Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Jöjj Istenhez úgy, ahogy vagy!

2023. november 11. 03:00 - Mapetso

yosemite.jpg"Isten azzal mutatta meg irántunk való nagy szeretetét, hogy elküldte Krisztust, hogy meghaljon értünk, amikor még bűnösök voltunk." Róm 5,8 (NLT)

Mindent, amit Jézus érted tett, szeretetből tette. A Biblia azt mondja, hogy Isten téged azért teremtett, hogy szeressen. Az egyetlen ok, amiért létezel az, hogy Isten szeretni akar.

Ha Isten nem akarná, hogy élj, a szíved azonnal megállna és már nem is lélegeznél. Isten azért teremtett és azért akarja, hogy élj, hogy szeretni tudjon téged, és hogy te is viszontszerethesd Őt.

Isten nem csak mondta, hogy szeret téged, hanem meg is mutatta ezt. A Biblia azt mondja: "Isten azzal mutatta meg irántunk való nagy szeretetét, hogy elküldte Krisztust, hogy meghaljon értünk, amikor még bűnösök voltunk" (Róm 5,8 NLT). Nézzük csak meg ezt!  Azt mondja, "amíg még bűnösök voltunk". Azelőtt, hogy megismerted volna Istent, vagy tudtad volna, hogy szükséged van Istenre az életedben, Jézus meghalt érted.

Van egy tévhit, miszerint rendezni kell a dolgainkat mielőtt Istenhez jöhetnénk. Sokan úgy hiszik, mindennek rendben kell lennie. Azt mondják, "Van néhány dolog, amit előbb rendbe kell tennem az életemben, és csak utána jövök Istenhez." De ez nem így van! Istenhez a problémáiddal együtt is jöhetsz – a jó, a rossz és a csúf dolgaiddal együtt!

Olyan ez, mintha mi magunk akarnánk kezelni a fogunkat azelőtt, hogy elmennénk a fogorvoshoz a kezelésre, vagy mintha alaposan el akarnánk mosogatni a tányérokat mielőtt betennénk azokat a mosogatógépbe. Miért tesszük ezt?

Isten ezt üzeni: "Nem, nem kell rendbe tenned a dolgaidat! Csak hozz mindent hozzám! Hozd az összes problémádat! Nekem mindenre van válaszom. Gyere úgy, ahogy vagy!"

A Biblia azt mondja, "Segítséget küld le az égből, hogy megmentsen engem az ő szeretete miatt" (Zsolt 57,3 TLB). Ezt tette Jézus az életével, a halálával és a feltámadásával. Eljött a mennyből, hogy megmentsen minket a szeretete által.

Ha nem ez alapján a jó hír alapján cselekszel, akkor Jézus Krisztus halála és feltámadása a te számodra kárba veszett és nem jelent semmit az életedben, amikor az üdvösségedről van szó. Olyan, mint egy ajándék, amit látsz ugyan, de nem vagy hajlandó kinyitni.

A Biblia ezt ígéri: "Megmenekülsz, ha őszintén kimondod: Jézus az Úr, és ha teljes szívedből hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból. Isten elfogad és megment téged, ha ezt őszintén hiszed és elmondod másoknak is" (Róm 10,9-10 CEV).

Isten nem kér tőled olyan ígéretet, amit nem tudsz betartani. Isten azt kéri tőled, hogy higgy egy olyan ígéretben, amelyet csak Ő tud megtartani.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Életed melyik részét próbáltad eddig rendbe tenni, mielőtt Istenhez fordultál volna? Hogyan tudod ezt ma elengedni? 
  • Isten a kereszten megmutatta az irántad érzett szeretetét. Milyen más módon mutatta még meg számodra ezt?
  • Hogyan tükrözi az életed Isten irántad tanúsított hatalmas szeretetét?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2023.11.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása