Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan kapod meg Isten kegyelmét?

2023. augusztus 27. 03:00 - Mapetso

111.jpg"Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül." Róm 10,13 (NIV fordítás)

A Biblia azt mondja a Rómaiakhoz írt levél 6,23-ban: "A bűn zsoldja a halál, de Isten ingyenes ajándéka az örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által" (NLT fordítás). Mondhatnánk, hogy a kegyelem az az ajándék, amely folyamatosan kiárad, ami folyamatosan érkezik hozzánk

Valójában Isten kegyelme egészen a mennyekig - és az örökkévalóságig - tart. És milyen lesz a mennyország? Újra együtt leszel a azokkal a szeretteiddel, akik ismerik az Urat. Megkapod majd a jutalmadat a hitedért. Olyan munkát kapsz majd, amit szeretsz csinálni. Megszabadulsz a fájdalomtól, a depressziótól, a kétségbeeséstől, a szégyentől és a bűntudattól. Örülni és ünnepelni fogsz az örökkévalóságban. Micsoda remek lehetőség!

Az öröklétet a mennyben tölteni ingyenes ajándék - ki sem kell érdemelned. Valójában csak Isten kegyelméből juthatsz a mennybe. Ez a legjobb felajánlás, amit valaha bárki is kínálhat neked.

De van egy bökkenő: ezt el is kell fogadnod. A Biblia azt mondja: "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül" (Róm 10,13 NIV).

Ahhoz, hogy megkapd Isten kegyelmét, reagálnod kell, és el kell fogadnod az ő csodálatos kegyelmét.

Képzeld el, hogy ma hazamész, és találsz egy ajándékot az asztalodon, de egy egész évig ott hagyod bontatlanul. Ez elég nevetséges lenne! Egy ajándék semmit sem ér, ha nem fogadod el.

Ugyanígy ahhoz, hogy Isten kegyelmének ajándéka bármi változást hozzon életedben, el kell fogadnod.

Néha az emberek halogatják Isten kegyelmének elfogadását, mert félnek az elutasítástól. Való igaz, hogy a barátok, sőt a családod is elutasíthat téged. De Isten nem haragszik rád, és soha nem fog elutasítani. Sőt, arra vágyik, hogy megajándékozzon kegyelmével, és biztosítsa számodra a jövődet a mennyben. A Biblia azt mondja: "De még vár az Úr, hogy megkegyelmezhessen." (Ézs 30,18 NIV).

Téged is elöntött a szégyenkezés vagy az elutasítástól való félelem? Ma megszabadulhatsz ettől az érzéstől. Csak el kell fogadnod Isten kegyelmének ajándékát!

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Milyen szégyen vagy félelem tartott vissza attól, hogy elfogadd Isten kegyelmét (a múltban vagy most)? Teljesen elengedted már ezeket Istennel kapcsolatban?
  • Gondolj valakire, akinek szüksége van arra, hogy halljon Isten kegyelmének jó híréről! Mit gondolsz, mi tartja vissza ezt a személyt attól, hogy elfogadja Isten ingyenes kegyelmi ajándékát?
  • A Biblia azt mondja: "De még vár az Úr, hogy megkegyelmezhessen" (Ézs 30,18 NIV). Milyen jelentőséggel bír ez az igazság a te életedben?

 Készen állsz elfogadni Isten kegyelmét?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Istenben az Ő Fia, Jézus Krisztus által. Nem érdemelheted ki, hogy a mennybe juss: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek, hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2. 8-9).


Ha készen állsz arra, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd ezzel az imával:

"Drága Istenem, megígérted, hogy ha hiszek a Fiadban, Jézus Krisztusban, minden, amit valaha is rosszul tettem, megbocsátást nyer, megismerem életem célját, és egy napon befogadsz a mennyei örök otthonodba.
Megvallom, hogy vétkeztem, és bocsánatodat kérem.
Hiszem, hogy Jézus meghalt, hogy elvegye bűneimet, és hogy te feltámasztottad őt az életre. Bízni akarok Jézusban mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve őt mint Urat követem. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha éppen most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy [angol] e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

(Daily Hope by Rick Warren, 2023.08.20.)

A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása