Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Úr jósága örökké tart

2024. április 02. 03:00 - Anika Enikő

 “az Úr házában lakom egész életemben.” Zsolt 23,6

Isten valamennyi jótéteményéből egyetlen egy van, ami még a földi életen túl is tart. A 23. zsoltár utolsó verse Isten jóságának tökéletes példája: „az ÚR házában lakom egész életemben.”(Zsolt 23,6).

Ez azt jelenti, hogy nem kell félned a haláltól – mert a halál nem a vég. Isten a legjobbat a végére tartogatja. Még ha nehéz életed is van itt a földön, ha Jézus Krisztust kérted, hogy mentsen meg, örökké az Úr házában fogsz lakni, ahol nincs többé bánat, nincs több szenvedés, nincs több bűn, nincs több betegség, nincs több szomorúság, nincs több probléma, nincs több fájdalom, és nincs több nyomás. A mennyország hihetetlen! Isten dicsősége vár ott rád.

A Biblia ezt tanítja: „Kegyelemből üdvözültetek. Isten pedig feltámasztott minket Krisztussal, és vele együtt ültet minket a mennyei birodalmakba Krisztus Jézusban, azért hogy az elkövetkező időkben megmutassa kegyelmének páratlan gazdagságát, amely a hozzánk való kedvességében nyilvánul meg Krisztus Jézusban” (Ef 2,5-7).

Minden, amit a mennyországról szóló filmekben láttál, valószínűleg téves. Először is, a mennyország nem a nirvána, nem egy álom vagy metaforikus hozzáállás. A mennyország egy fizikai hely, nem létállapot. Ez egy állandó hely, amely örökké tart, és csak Isten családja számára van fenntartva.

A mennyország nem unalmas. A Jelenések könyve 21. fejezetében egy pillanatnyi betekintést nyerünk a mennyországba, s ebből megtudhatjuk, hogy ott nem lustálkodni fogunk egy örökkévalóságon át. Sok mindent, amit a földön teszel, megtehetsz majd a mennyben is. Ehetsz, alhatsz, bulizhatsz, beszélgethetsz, barátkozhatsz, imádkozhatsz és énekelhetsz – csak hogy néhányat említsünk. A mennyországot neked teremtették.

Csak két dolog van, amit a  földön megteszel, de a mennyben nem fogsz tenni. Először is, a mennyben nem vétkezhetsz; másodszor, nem tehetsz tanúbizonyságot a még nem hívőknek Krisztus szeretetéről és megbocsátásáról, mert ott csak Isten gyermekei vannak jelen. Ezért van az, hogy ha egyszer hívővé válsz, Isten nem visz azonnal a mennybe, mert azt akarja, hogy továbbadd az üdvösség és a kegyelem örömhírét. Az egyetlen ok, amiért a mennybe kerülsz, az, hogy valaki már megosztotta veled az evangéliumot. Most rajtad a sor, hogy elmondd másoknak! Annyi minden vár még a mennyországban! Örökké dicsőíteni és imádni fogjuk Istent. Újra találkozunk azokkal, akik szeretik Jézust. Megjutalmaznak a  hitünkért, a reménységünkért és a szeretetünkért. Olyan munkát kapunk, amelyet szívesen végzünk.

 Milyen fantasztikus ígéret! Milyen jó Istenünk van!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ki beszélt neked Isten kegyelméről és irgalmáról? S te kivel osztottad meg az örömhírt?
  • Mit kaptál Istentől ebben a földi életben? Miben vagy tehetséges? Hogyan használhatod a képességeidet az ő dicsőségére?
  • Van bakancslistád? Mit gondolsz, hogyan hasonlítható az össze azzal, amit a mennyben fogsz megtapasztalni?

Hol fogod tölteni az örökkévalóságot?

A Biblia szerint csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban. Ha kész vagy odaszánni Jézusnak az életedet, akkor imádkozz eképpen:

“Drága Istenem!

Azt ígérted, hogy ha hiszek a te fiadban, Jézus Krisztusban, minden rossz, amit elkövettem megbocsáttatik, hogy megismerem az életem célját és egy napon befogadsz a te örök otthonodba, a mennybe.

Megvallom, hogy vétkeztem, és esedezem a bocsánatodért. Hiszem, hogy Jézus meghalt, magára vette a bűneimet, és hiszem, hogy feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és Uramként követni őt az életem hátralévő részében. Irányítsd az életemet és segíts, hogy a te akaratod szerint éljek. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha ennek az imának az elmondása során fogadtad be Jézust a szívedbe, akkor kérlek, hogy küldj egy emailt angolul a Rick@PastorRick.com  címre és tudasd velem, mert szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, melyek  segítenek megkezdeni az utadat Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.26.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása