Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért nem kell félni annak, akinek megbocsátottak?

2024. április 04. 03:00 - Olajfa


"Mivel Jézus feltámadt a halálból, ezért vadonatúj életet kaptunk, és mindenünk megvan, amiért élhetünk, beleértve a mennyei jövőt is - és ez a jövő most kezdődik!"

1Péter 1:3-4 (MSG fordítás)

A félelem nem új dolog. A kezdetektől fogva velünk van!

Ádám első feljegyzett szavai az Édenkertben így hangzottak: "Megijedtem, és elbújtam". Az emberek azóta is úgy élnek, hogy félnek Istentől és egymástól.

A félelem a tudatlanságon alapul. Ez azt jelenti, hogy az igazság az egyetlen gyógymód - és az igazságot csak Isten Igéjében találhatjuk meg.

Jézus feltámadása az első húsvétkor öt olyan igazsággal ajándékoz meg, amely lerombolja a félelmet az életedben. Tegnap megosztottam az első kettőt:

  • Tudod, hogy Jézus az igazságot mondja neked.
  • Tudod, hogy a halál nem a vég.

Harmadszor, tudod, hogy Isten végtelenül szeret téged. Isten nem csak egy képeslapot küldött neked egy üzenettel, hogy mennyire szeret. Eléggé törődött veled ahhoz, hogy a legjobbat küldje - saját magát! Amikor Jézus kinyújtott karokkal haldoklott a kereszten, azt mondta: " Ennyire szeretlek téged."

A félelem és a szeretet nem létezhet ugyanazon a helyen. A Biblia azt mondja nekünk: "A szeretetben nincs félelem. Sőt, a teljes szeretet kiűzi a félelmet" (1János 4:18). Amikor behívod Krisztust a szíved bejárati ajtaján, a félelem kimegy a hátsó ajtón.

Negyedszer, tudod, hogy Istennek jó terve van az életeddel. Amikor megnyitod magad Isten szeretete előtt, ő gondoskodik a múltadról, jelenedről és jövődről. A feltámadás által bűneid megbocsátást nyernek, életcélt kapsz, és otthonra lelsz a mennyben.

A Biblia ezt így írja le: "Mivel Jézus feltámadt a halálból, ezért vadonatúj életet kaptunk, és mindenünk megvan, amiért élhetünk, beleértve a mennyei jövőt - és ez a jövő most kezdődik!" (1 Péter 1:3-4 MSG fordítás). Ilyen életet sehol máshol nem kapsz. Csak Jézus feltámadásának ereje által lehet a tiéd.

Végül tudod, hogy Isten gondoskodik a szükségleteidről. Az egyik oka annak, hogy félelemmel küzdesz, az, hogy aggódsz a holnap miatt - pedig az aggodalom nem változtat semmin! Egyetlen pillanatot sem ad hozzá az életedhez, és egyetlen problémát sem old meg.

A feltámadás azonban garantálja, hogy Isten minden szükségedet betölti - kezdve az üdvösségeddel - azáltal, hogy a feltámadás erejével biztosítja számodra. Pál ezt írja: "Imádkozom, hogy megtudjátok, milyen mérhetetlenül nagy Isten ereje, amely hatékonyan működik bennünk, hívőkben. Ugyanez az erő mutatkozott meg akkor is, amikor az Atya feltámasztotta Krisztust a halálból, és a Mennyei jobbjára ültette." (Efézus 1:19-20).

Idén, amikor a húsvétot ünnepled, emlékeztesd magad arra, hogy mivel Jézus feltámadt a halálból, többé nem vagy a félelem foglya. Ez olyan jó hír, hogy meg kell osztanod!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Néha nehéz elhinni, hogy Istennek jó terve van az életeddel? Mit gondolsz, miért van ez így?
  • Miért alapszik a félelem gyakran a tudatlanságon?
  • Mire lenne szükséged, amit Istentől kell kérned, hogy a feltámadás erejével találkozz?

 

Amikor behívod Krisztust a szíved bejárati ajtaján, a félelem kimegy a hátsó ajtón.

Ha el akarod engedni a félelmedet, kezdd azzal, hogy ezt az egyszerű imát elmondod: "Istenem, belefáradtam a színlelésbe, az embereknek való megfelelésbe és abba a stresszbe, hogy tökéletes akarok lenni, amikor nem lehetek az. Belefáradtam a bántásokhoz és az emlékekhez való ragaszkodásba, amelyek továbbra is fájdalmat okoznak az életemben. Belefáradtam, hogy félek az elutasítástól és attól, hogy az emberek lássák, ki vagyok valójában. Mindent el akarok engedni.

Elhiszem az ígéretedet, hogy a szeretetben nincs félelem, mert a te tökéletes szereteted kiűzi a félelmet. És azt akarom, hogy kiűzd a félelmet az életemből.

Uram, eléd hozom mindazt, ami szégyent, megbánást, neheztelést és aggodalmat okozott nekem. Nem akarok többé így élni! Szabadságban akarok élni, és tudom, hogy ezt csak a te Fiadon, Jézus Krisztuson keresztül találhatom meg.

Ma megvallom neked a bűneimet, és kérlek, bocsáss meg nekem. Köszönöm Jézus, hogy utat készítettél nekem a megbocsátásra és elfogadásra annak köszönhetően, amit a kereszten és a feltámadásodban tettél. Alávetem magam neked, mint életem Urának, és életem végéig követni akarlak. Kérlek, tölts el szereteteddel és reménységeddel, és segíts, hogy hitben járjak, ne félelemben. A te nevedben kérem. Ámen."

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy emailt (angolul) a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot (angolul), hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

(*Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.28.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a "Rövidítések - Angol nyelvű bibliafordítások jelölései" pont alatt további információk találhatók.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása