Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A feltámadás, amely megsemmesíti a félelmet

2024. április 03. 03:00 - Ivanyina Krisztina

5 tipp a félelem ellen – 777

„[Jézus] mindenkit belevont a halálába, hogy mindenki részt vehessen az életében, a feltámadás életében, egy sokkal jobb életben, mint amit valaha is éltek.”

(2Kor 5,14-15 MSG fordítás)


A Biblia tele van parancsolatokkal. De tudod, mi a leggyakoribb? 

Ne félj. 365 alkalommal találod meg a Szentírásban – köztük többször a húsvéti történetben is. „Ne féljetek” – ezek voltak az első szavak, amelyeket az angyal mondott azoknak, akik húsvét reggelén megjelentek a sírnál. Ezek voltak az első szavak, amelyeket Jézus mondott a feltámadása után.

Nem meglepő, hogy ez a Biblia és a húsvéti történet általános témája, hiszen a félelem az emberiség leggyakoribb problémája.

Talán nem gondolod, hogy félős ember vagy. De ha belegondolsz, rájöhetsz, hogy sok döntésed a félelemen alapul, olyanokon, mint hogy az emberek mit gondolnak rólad, vagy a kudarctól való félelem.

De a Húsvét jó hírt hoz! Jézus Krisztus feltámadása miatt most félelem nélkül élhetsz. A Biblia azt mondja a 2Kor 5,14-15-ben: „[Jézus] mindenkit bevont a halálába, hogy mindenki részt vegyen az életében, a feltámadás életében, egy sokkal jobb életben, mint amit az emberek valaha is éltek” ( MSG).

Amikor Krisztus feltámadása szerint élsz, a Biblia azt mondja, hogy jobb életet élsz, olyan életet, ahol félelem nélkül élhetsz.

Valójában öt olyan igazság van a feltámadásról, amelyek megszabadítanak a félelemtől, ha megérted őket. A következő két napban megosztom ezeket az igazságokat.

Először is tudodhatod, hogy Jézus igazat mond neked. A történelem során sokan vallották magukat Istennek vagy Messiásnak – de ezt csak egy valaki bizonyította. A Biblia azt mondja: „[Jézus] a halottak közül való feltámadásával Isten hatalmas Fiának bizonyult.” (Róm 1,4).

A feltámadás nélkül nem bízhatnál semmiben, amit Jézus mondott. De bízhatsz abban, amit Jézus mond Istenről, a mennyről és minden másról, amit tanított, mert feltámadt a halálból, ahogyan azt megmondta.

Másodszor, tudodhatod, hogy a halál nem a vég. Amíg Jézus fel nem támadt a halálból, az emberek nem tudták, van-e élet a halál után, mert nem volt rá bizonyíték. Jézus megváltoztatta ezt. A Biblia azt mondja nekünk: „Isten feltámasztotta az Úr Jézust a halálból, és tudjuk, hogy Isten minket is feltámaszt Jézussal együtt” (2Kor 4,14 NCV). Nem kell félned a haláltól, mert Jézus feltámadása megmutatja, hogy a halál nem a történet vége. Valójában ez életed legjobb részének kezdete – az örök életedé Isten jelenlétében.

Ha megtanulsz félelem nélkül élni, az megváltoztatja az életedet! Holnap még három húsvéti igazságot osztok meg veletek, amelyek segítenek félelem nélkül élni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mik azok a félelmek, amelyek visszatartottak attól a jobb élettől, amelyet Isten tervezett számodra?
  • Mit gondolsz, miért uralja életünket oly gyakran a félelem?
  • Milyen lenne számodra egy félelem nélküli élet? Milyen hatással lenne a napi interakcióidra másokkal?

Eleged van a félelem börtönéből?

Isten megígéri, hogy kiűzi félelmeidet, ha hittel követed őt. Mondd el most ezt az egyszerű imát: „Kedves Istenem, elegem van a színlelésből, az embereknek való megfelelésből és annak a feszültségéből, hogy megpróbálok tökéletes lenni, amikor nem tudok az lenni. Belefáradtam abba, hogy ragaszkodok a sérelemhez és az emlékekhez, amelyek továbbra is fájdalmat okoznak az életemben. Belefáradtam abba, hogy félek az elutasítástól, és félek attól, hogy az emberek lássák, ki is vagyok valójában. El akarom engedni az egészet.

Uram, neked adok mindent, ami szégyent, sajnálatot, haragot és aggodalmat hozott számomra. Nem akarok tovább így élni! Szabad életet akarok élni, és tudom, hogy ez csak a te Fiad, Jézus Krisztus által érhető el.

Ma megvallom neked a bűnömet, és bocsánatodat kérem. Köszönöm, Jézus, hogy utat készítettél nekem, hogy megbocsássanak és elfogadhassanak a kereszten tett tetteid és a feltámadásod miatt. Alárendelem magam neked, mint életem Urának, és követni akarlak életem hátralévő részében. Kérlek, tölts el szereteteddel, reménységeddel, és segíts, hogy hitben járjak. Kérem, hogy igaz szereteteddel űzd el félelmemet. Jézus nevében imádkozom. Ámen.

Ha imádkoztál, hogy elfogad Jézust, kérlek, tudasd velem ezt és írj nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com címre! Szeretnék neked néhány ingyenes anyagot küldeni, amelyek segítenek elindulni Jézussal.

(*Daily Hope by Rick Warren, 2024.03.27.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása