Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szolgák minden feladatot ugyanolyan lelkülettel végeznek

2010. július 09. 03:00 - FHanna

"Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az" Lk 16:10

"Amit tesztek, jó lélekkel végezzétek úgy, mint az Úrnak, és nem úgy, mint az embereknek" Kol 3:23

A feladat mérete lényegtelen. A kérdés az, el kell-e végezni. Soha nem fogsz az életben olyan helyzetbe kerülni, amikor túl fontos lennél ahhoz, hogy segíts az alantasabb munkákban. Isten soha nem fog kivételezni veled a földön. Ez lételeme a jellemed fejlődésének. A Biblia írja: "Mert ha valaki azt gondolja, hogy ő valami, jóllehet semmi, megcsalja önmagát." Gal. 6:3

Az ilyen apró szolgálatokban növekedhetünk Krisztushoz hasonlóvá.

Jézus az alantas feladatokra specializálódott, amiket mindenki más próbált elkerülni: lábat mosni, gyerekeknek segíteni, reggelit készíten és leprásokat szolgálni. Nem volt semmi alantas neki, Ő azért jött, hogy szolgáljon. Ezeket nem a nagysága ellenére tette, hanem pont a nagysága miatt, és elvárja, hogy kövessük a példáját (Jn. 13:15).

A kis feladatok gyakran mutatnak nagy szívet. A te szolgáló lelked azokban az apró cselekedetekben  mutatkozik meg, amelyek megtételére mások gondolni sem akarnak. Mint amikor Pál rőzsét gyűjtött tűzgyújtáshoz, hogy mindenki felmelegedhessen a hajótörés után (ApCsel. 24:3).

Ugyanolyan kimerült volt, mint mindenki más, de mégis megtette azt, amire mindenkinek szüksége volt. Semmilyen munka nem alantas számodra, ha szolgáló szíved van.

A nagy lehetőségek gyakran kis feladatokként álcázzák magukat. Az apró dolgok az életben meghatározzák a nagy dolgokat. Ne keress hatalmas feladatokat, amiket Istennek  végezhetsz. Csak tedd a "nem olyan nagy dolgokat", és Isten majd kijelöl arra, amit szeretne, hogy tegyél.

Mindig többen lesznek az olyan emberek, akik "NAGY" dolgokat akarnak tenni az Úrért, mint azok, akik a kisebb dolgokat. A vezetői posztra sokan pályáznak, de az ajtó nyitva áll azoknak, akik szolgálni akarnak.

(Daily Hope by Rick Warren, 2010. július 2.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása