Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az Úrtól kérd, hogy segítsen az anyagiak terén

2010. augusztus 11. 02:25 - husztin

"és nincsen semmitek, mert nem kéritek." (Jak.4.2 Károli)

Isten azt várja tőled, hogy kérj.

Segíteni szeretne, a gond azonban az, hogy te sohasem kérsz. Legutóbb, mikor pl. autóra volt szükséged, kérted Istentől, vagy csak elmentél és megvetted? Az a sejtésem, hogy nem igazán kérted tőle. Talán még csak nem is imádkoztál. Csak kinézted és megvásároltad.

Jézus mondja: "Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek." (Mt.7.7 Károli)

Az egyik ok, amiért nem látsz csodákat az életedben, az az, hogy nem kéred őket. Szeretnéd látni Isten munkáját még inkább megnyilvánulni az életedben? Kezdd el kérni! Mielőtt fizetnél a kasszánál, imádkozz érte. Adj esélyt Istennek, hogy Ő adhasson neked, mielőtt elmész és a számlát kérnéd.

Ha annyit imádkoznál a pénzügyeidért, mint amennyit aggódni szoktál miattuk, akkor sokkal kevesebb aggódnivalód lenne. Isten azt mondja: Kérd! Arra várok, hogy éntőlem kérd!

Hogy miért akarja Isten, hogy kérjünk? Mert Ő egy szerető Atya, és a szerető atyák vágyják elhalmozni gyermekeiket az ajándékaikkal.

János 16.24-ben Jézus így szól: "Mostanáig semmit sem kértetek az Atyától az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy a ti örömetek teljes legyen." (Károli)

Miért akarja Isten, hogy kérjek? Hogy adhasson. Miért akar adni? Hogy elfogadjam.
Miért akarja, hogy elfogadjam? Hogy az én örömöm teljes legyen. Miért akarja, hogy az örömöm teljes legyen? Mert nagyszerű reklám ez az Úr Jézusnak. Az örömteli keresztények élete pozitív bizonyíték.

"...hogy a ti örömetek teljes legyen!"

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása