Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A hit szemeinek kifejlődése

2011. január 10. 02:53 - Kingdom

"Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van..." Jn 3,36a

 

Amint a céltudatosan eltervezett tíz évedet éled Isten dicsőségére, ez változást fog követelni a fontossági sorrendedben, az időbeosztásodban, a kapcsolataidban és minden egyéb területen.

Mindenekelőtt, be kell hívnod Jézust életed minden szobájába. A szíved olyan mint egy ház, rengeteg szobával. Van benne konyha, hálószoba, nappali, dolgozó szoba. Ezek a szobák az életed különböző területei.

Minden olyan szoba, melyben aggodalom és félelem uralkodik olyan hely, amelyet nem nyitottál ki Jézus előtt. Lehet, hogy nem nyitottad ki előtte a kapcsolatok szobát vagy az anyagiak szobát. Vagy nem hívtad Őt be a hálószobádba vagy a dolgozószobádba.

Valahányszor aggodalmaskodsz, azt jelenti, hogy Jézus nincs bent abban a szobában, mert ha Ő belép egy helyre, akkor betölti azt békével. Tehát az aggodalmaid és a félelmeid életed azon területeiről beszélnek, melyek nincsenek még Jézus Krisztus uralma alatt.

Ez azért fontos, mert Jézus azt mondja, hogy be kell hívnod Őt az életedbe - a szíved szobáiba - ahhoz, hogy úgy lásd az életed amilyen az valójában, - hogy megláthasd Isten királyságát (Jn3, 36). Ha Istent akarod követni ezekben a céltudatosan eltervezett években, el kell döntened, hogy kinek szeretnél élni: Istennek vagy magadnak.

Talán habozol, ha arra gondolsz, hogy vajon lesz-e elég erőd Istennek élni? Ne aggódj. Isten mindent megad amire szükséged van, ha úgy döntesz, hogy Neki szeretnél élni. A Biblia azt írja: "Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket." (2Pt,1-3).

Most, a céltudatos éveid elején, itt az idő, hogy döntést hozz ebben a kérdésben. Hidd el, hogy Isten szeret téged és tervei vannak veled! Hidd el, hogy arra lettél teremtve, hogy örökké élj! Hidd el, hogy nem számít mit követtél el, Isten meg akar bocsájtani neked!

Fogadd el Jézust mint életed Urát és Megmentőjét. Fogadd el Tőle a bűneid bocsánatát. Fogadd el a Szent Szellemet, aki erőt ad ahhoz, hogy a hit szemével láss és céltudatosan éld az életed. A Bibila azt írja: "Aki hisz a Fiúban, annak örök élete van..." (Jn 3, 36a).

Bárhol is olvasod ezeket a sorokat, arra hívlak, hogy hajtsd meg a fejed és suttogd el azt az imát, mely megváltoztatja az örökkévalóságodat: "Jézus, bízom benned és elfogadlak Téged". Hajrá!

 

Daily Hope by Rick Warren, 2011. január 3.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.