Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A felajánlás elve: Bízd Istenre a testedet

2011. január 25. 03:00 - husztin

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek - ez legyen a ti szellemi hódolatotok. (Róm. 12:1) 

Mindannyian törekszünk jobbá tenni életünket. Az emberek minden évben dollár milliárdokat költenek olyan termékekre, könyvekre és tanfolyamokra, amelyekről azt hiszik, hogy  javítanak az életükön. Sajnálatos módon azonban legtöbbjük nem segít, vagy ha segít is, maximum rövid távon ér el eredményt.
 
Az egyetlen olyan dolog, ami igazi átformálódást garantálhat az életedben, Isten Igéjében található.
 
A Róma 12 hat olyan alapvető felajánlásról tanít, ami szükséges ahhoz, hogy bármin is változtatni tudj az életedben. Ezen a héten ezeket az alapelveket nézzük át.
Az első alapelvünk a felajánlás elve: Szánd oda a testedet Istennek!
 
Bármilyen változás az életed bármelyik területén a fizikai testeddel kezdődik. Miért? Mert a tested hatással van a viselkedésedre, és az életben minden változás energiát igényel. Az ok, amiért az emberek nem változnak, az az, hogy túl fáradtak hozzá.
 
Ha változni szeretnél, neked kell meghoznod a döntést. Ezért mondja Pál apostol a Római levélben, hogy „szánjátok oda a testetek”.  Ez legyen a te döntésed. Ha nem a változást választod, sosem fogsz megváltozni.
Pál ezután azt mondja, hogy oda kell szánnunk a testünket, és ez legyen „szellemi hódolatunk”. Álljon itt három gyakorlati példa a test odaszánására mint élő és szent áldozat:
 
  • Tisztítsd meg a tested. Nem arról beszélek, hogy vegyél egy fürdőt. Sokkal inkább a méregtelenítésről. "Mivel tehát ilyen ígéreteink vannak, szeretteim, tisztítsuk meg magunkat minden testi és lelki tisztátalanságtól, és Isten félelmében tegyük teljessé a mi megszentelődésünket." (2Kor 7:1) A testünket beszennyezhetjük azzal amit megeszünk vagy megiszunk, amit pedig látunk és hallunk, az a lelkünket szennyezheti be. 

 

  • Viselj gondot a testedre. "Mert a maga testét soha senki nem gyűlölte, hanem táplálja és gondozza, ahogyan Krisztus is az egyházat." (Ef.5:29) Isten azt várja tőled, hogy vigyázz a testedre. Ügyelj rá, hagyd eleget pihenni és egyél olyan ételeket, amik megfelelően táplálják.

 

  • Tartsd ellenőrzés alatt a testedet.  „Hogy köztetek mindenki tanulja meg fegyelmezni a saját testét, ahogyan az illő és üdvös.” ( 1 Thessz. 4:4; NIV alapján) Ez azt jelenti, hogy te mondod meg a testednek, hogy mit tegyen és nem a tested dönti el azt, hogy te mit fogsz cselekedni.  Fegyelmezni a tested, azt is jelenti, hogy jó formában tartod magad. "...hanem megsanyargatom és szolgává teszem a testemet, hogy amíg másoknak prédikálok, magam ne legyek alkalmatlanná a küzdelemre. (1Kor. 9:27)
 
 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása