Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Villámhír: Isten irányítja az időt, a naptárak a döbbenetet fejezik ki

2011. május 19. 01:03 - Kingdom

"Mert a mi pillanatnyi könnyű szenvedésünk minden mértéket meghaladó nagy, örök dicsőséget szerez nekünk,mivel nem a láthatókra nézünk, hanem a láthatatlanokra, mert a láthatók ideig valók, a láthatatlanok pedig örökkévalók." 2Kor 4, 17-18


Lehet, hogy meglepetésszerűen hat naptárainknak, okos telefonjainknak és ébresztő óráinknak, de Isten az, aki az időt irányítja. A legtöbb, amit ezek az eszközök tenni tudnak, hogy mérik az idő múlását.

Isten teremtette az időt és felhasználja, hogy irányítson és vezessen minket a prioritások felállításában. Hajlamosok vagyunk a mában és a jövő hét terminusaiban gondolkodni, de Isten azt szeretné, ha szemeinket az örökkévalóságra szegeznénk. Ezért tanítja azt Rick pásztor nekünk, hogy tíz évvel előre nézzünk - ennek az évtizednek a végére. Hol szeretne Isten látni minket akkor? Melyek kell legyenek a prioritásaink, ha mi is oda szeretnénk eljutni, ahol Isten szeretne látni?

Miért van szükségünk arra, hogy ennyire előre tervezzünk? A mi időnknek egyszer csak vége lesz. Ez csak egy időszakos eszköz, amit Isten felhasznál, hogy bevigyen az örökkévalóságba. Mi van akkor, ha csak tíz éve van hátra az életedből? Hogyan alakítanád másképp az időbeosztásod? Mi akadályoz abban, hogy már most úgy alakítsd?

Miért van szükségünk arra, hogy ennyire előre tervezzünk? Az idő gyorsabban száll, mint gondolnánk. Tudom, te is tudnál mesélni, de amikor az idősebbik fiam 9 éves volt, azt gondoltam:" Wow, fele úton járunk a 18 felé. Hová repült az idő? " Aztán, pillanatok alatt 16 lett a a fiam. Mit tennél a hátramaradt idővel, amit Isten adott neked a gyerekeiddel? Melyek lennének a prioritásaid?

Emlékezz a következőkre:

  • "Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz." (Zsid 13,8). Az idő nem tudja csökkenteni Krisztus irántad való szeretetét vagy az erejét amivel életeden dolgozik. Ő ott van a múltadban, Ő jelen van most, és Ő ott van a jövődben. Jézussal munkálkodva soha nem késő, hogy újra elkezd.
  • "Mert ezer esztendő előtted annyi, mint a tegnapi nap, amely elmúlt, mint egy őrváltásnyi idő éjjel."(Zsolt 90,4). Isten azon munkálkodik, hogy bevigyen az örökkévalóságba, nem csak azon, hogy átvigyen a jövő heten. Dicsérd Isten kegyelméért és azért az erős szeretetéért amivel azt akarja, hogy vele töltsd az egész örökkévalóságot.
  •  

    (Daily Hope by Jon Walker, 2011.05.12.)

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása