Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ólomüveg-szentek

2011. július 12. 01:00 - BManka

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Ef. 2:10)

"Lehet, hogy valaki számára te vagy az egyetlen kép Jézusról, akit valaha látni fog." Ez a gyakran emlegetett állítás igaz, és a Szent Lélek munkálja ki bennünk, hogy Jézus rajtunk keresztül úgy látszódjon, mintha szemtől szembe látnák Őt.

A probléma akkor jelentkezik, ha elkezdünk ahhoz ragaszkodni, hogy mindenkinek ugyanúgy kell kinézni, hogy a benned élő Jézusnak ugyanúgy kell kinéznie, mint a bennem élőnek.

Isten szereti a változatosságot, és mindannyiunkat különböző formájúnak alkotott, más-más érdeklődéssel  és személyiséggel. Mégis, ahogy minden embernek van közös vonása, mint például az, hogy van vérkeringésünk, mi mindannyian ugyanazt a Teremtőt tükrözzük.

Jézusban egy vérkeringéshez tartozunk, Jézus megtisztító, megújító véréhez. De a bennem élő Jézus lehet, hogy különbözik a benned élőtől.

Más megközelítésben, olyanok vagyunk, mint az ólomüveg: különböző személyiségek, akik különféle színeken és mintákon keresztül tükrözik Isten fényét.

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Ef. 2:10)
"

Ő formált minket úgy, hogy nincs két ugyanolyan ember, mindannyian különbözőek vagyunk és teljesen egyediek.

Nincs belőlünk még egy, Krisztusnak egy-egy megismételhetetlen megnyilvánulásai vagyunk.

Steve Pettit azt mondta: "Van mindannyiunk személyiségének egy szent természete, ugyanakkor mindannyiunknak van egy Istentől kapott szabadsága, hogy azok lehetünk Isten családján belül, akiknek Ő teremtett minket."

Ezzel együtt jár az Isten által adott felelősség is: a szeretet, hogy vigyázzunk egymásra, hogy ismerjünk meg másokat, és minket is megismerhessenek, hogy szeressünk, és fogadjuk el a szeretetet, és hogy bátorítsuk egymást, hogy a lehető legjobban tükrözzük a bennünk élő Krisztust.

Jézusban közös célunk, hogy segítsük egymást, hogy a lehető legjobb képmásai legyünk Jézusnak.
 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása