Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor bátorítasz, fogalmazz pontosan

2011. október 16. 03:00 - janosh

„Mi az erősek pedig tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne a magunk kedvére éljünk.” Róma 15:1

Jézus folyamatosan bátorította az embereket, és azt mondta a hitben erőseknek, hogy erősítsék a gyengébbeket.

Neked is bátorítanod kell a környezetedben élőket.

Mindannyiunknak szüksége van bizalomra. Akkor hozod ki a legjobbat magadból, amikor tudod, hogy valaki bízik benned. Jézus is ezt tette Péter apostollal. Péter neve, a (gör.) Petroskavicsot jelent. Jézus azt mondta neki: „Én kősziklává teszlek téged, ezért új nevet adok neked.”

Amikor Jézus ezt mondta, Péter nagyon sok minden volt, csak éppen kőszikla nem. Ő volt Mr. Ösztönös, Mr. Azonnal – de Jézus nem arról beszélt, hogy milyen volt Péter. Jézus arról beszélt, hogy milyenné válhat! Arra bátorította Pétert, hogy éljen a lehetőségeivel!

Amikor valakit bátorítasz, annak hitelesnek kell lennie. Legyen a bátorítás szívből jövő és őszinte; legyen rendszeres – ne fukarkodj a bátorítással!

Ráadásul, amikor bátorítasz valakit, fogalmazz pontosan. Például ahelyett, hogy egyszerűen csak annyit mondanál, hogy: „Finom volt a vacsora” – inkább mondd azt, hogy: „Látom, hogy nagyon sok energiát fektettél ebbe a vacsorába; a fűszerezés pedig egyenesen kiváló volt!”

Kit fogsz ma bátorítani? Konkrétan mit mondasz majd neki?

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. 10. 09.)

Szólj hozzá!

Ma imádkozz a pásztorodért

2011. október 15. 03:00 - Csaba.

"Nincs nagyobb örömöm annál, mint amikor hallom, hogy az én gyermekeim az igazságban járnak." (3János 4)

Vasárnap lesz a Lelkipásztor Nagyrabecsülés napja (Az eredeti ünnep, a Pastor Appreciation október 9-én van Amerikában - megjegyzés a fordítótól). Szánj egy kis időt arra, hogy imádkozz a pásztorodért, aztán vasárnap bátorítsd őt. Majd tégy ugyanígy minden héten.

Pásztornak lenni az egyik legkeményebb munka a földön, de János apostol azt mondta, hogy egyben ez lehet a legörömtelibb is: "Nincs nagyobb örömöm annál, mint amikor hallom, hogy az én gyermekeim az igazságban járnak." (3János 4)

A lelki vezetőknek helyesen kell tanítaniuk Isten igéjét, szembeszállniuk a hamis tanítással mielőtt elterjedne, hirdetni az evangéliumot a nem hívőknek, imádkozni az összes emberért, valamint kiképezni és kinevezni a vezetőket. Ezt mind csinálniuk kell és közben példaként kell szolgálniuk arról, hogy hogyan is néz ki amikor egyre érettebb vagy a Krisztushoz való hasonlóságban (lásd 1 és 2 Timóteus; Titusz).

Ennek megfelelően Pál apostol azt mondja, hogy tisztelnünk kell a lelki vezetőinket és elárasztani őket elismeréssel. "és az ő munkájokért viseltessetek irántok megkülönböztetett szeretettel" (1Thessz 5:13 Károli fordítás)

Láthatjátok a hatalmas felelősséget, egy pásztornak összhangban kell maradnia Istennel és bátorítania téged, hogy te is maradj összhangban. A te pásztorod is egy ember és minden porcikája éppen ugyanannyira képes hibákat elkövetni vagy bűnbe esni, mint amennyire te és én is. Imádkozz, hogy a pásztorod mindig Jézusra fókuszáljon és hogy a szolgálata ebből a meghittségből áradjon. Semmit sem akar jobban az ellenség, mint eltéríteni a pásztorodat a céljától azzal, hogy összezavarja őt.

Imádkozz a pásztorod védelméért, mert az ellenség visszatartása erősen támadni fogja minden alkalommal, amikor a pásztorod Isten igazságát hírdeti. Ez éppen hogy erősebb lesz, ahogy egyre inkább Krisztusról beszél.

Imádkozz, hogy a pásztorod a lelke mélyén jól tudja, hogy "sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban!" (Róma 8:38-39). Aztán pedig tudasd vele, hogy a te szereteted soha nem fog megszűnni és elkötelezetten akarod szeretni a pásztorod Jézus Krisztus szeretetével.

Most gondolkozz egy pár gyakorlati szolgálaton, amit megtehetsz a pásztorodért, és tedd meg ezeket a következő héten!

(Daily Hope, 2011. 10. 08. by Jon Walker )

Szólj hozzá!

Szeretnél felhagyni az aggódással?

2011. október 14. 03:00 - BManka

"Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." (Mt.6:32-33)

Ha egy hívő aggódik, az egy mélyebben fekvő problémáról árulkodik. Az aggódás azt jelzi, hogy Jézus nem az első helyen áll az életedben.

A prioritásaink nincsenek a helyükön, amikor aggódunk. Isten úgy alkotott meg minket, hogy Ő legyen az első helyen az életünkben. Ha bármikor átveszi valami a helyét, nő az aggodalom bennünk.
 
Ha a karrieredet helyezed az első helyre, akkor azért fogsz aggódni miatta, mert nem akarod elveszíteni. Ha egy kapcsolatot helyezel az első helyre, akkor amiatt fogsz aggódni. Attól fogsz félni, hogy elveszíted a kapcsolatot.
 
Az Istennel való kapcsolatot senki sem veheti el tőlünk. Ez állandó, maradandó.
Ha Őt helyezzük a listánk elejére, nem kell aggódnunk amiatt, hogy elveszítjük. Ezért nincs is miért aggódnunk. 
 
A Biblia azt mondja: "Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek." (Mt.6:32-33)
 
Szeretnél felhagyni az aggódással? Helyezd Istent és az Ő királyságát az első helyre életedben. Csak Érte élj!
Mindig ez a kezdőpont, hogy megszabadulj az aggodalmaktól.
Hogyan változtatja meg mindez azt, ahogy manapság élsz?
 
 
(Daily Hope by Rick Warren, 2011. 10. 07.)
Szólj hozzá!
Címkék: aggodalom

Ne aggódj, bízz Istenben!

2011. október 13. 03:00 - FHanna

"A jó napokban élj a jóval, a rossz napokban pedig lásd be, hogy ezt is, amazt is Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik." Préd. 7:14

Lehetsz hős egyik nap és egy senki a következőn, lehetsz milliomos egyik nap és csődbe mehetsz a következőn. Nem számít, hogy mennyit keresel, nem számít, hogy mennyit tudsz félre tenni, az anyagiak bizonytalan doglok.

Tehát aggódunk. Mit mond a Biblia az aggódásról a pénz kapcsán?

1. Ésszerűtlen aggódni miatta (Máté 6:25). Lesznek, amik miatt aggódni fogsz, de vannak erre jobb dolgok is mint az, hogy rosszul állsz anyagilag.
Az élet több, mint dolgok gyűjtögetése. Ha csődbe is mész, még annál is lehet rosszabb. Aggódj amiatt, ami tényleg fontos.

2. Természetellenes aggódni miatta (Máté 6:26). Jézus emlékeztet minket, hogy az állatok és a növények nem aggódnak. A madarak nem mondják: "Építenem kéne egy nagyobb fészket a nyugdíjas éveimre." Csak az emberek nem bíznak Istenben, hogy gondoskodik róluk. Minden más teremtény bízik Benne.

3. Szükségtelen aggódni miatta (Máté 6:30). A pénzügyi aggodalmak abból erednek, hogy félreértjük Istent és a nekünk tett ígéretét. Ő vállalta a felelősséget a szükségleteid betöltéséért. Azt mondja: "Én vagyok a te mennyei atyád, én gondot viselek a szükségeidről. Te az én gyermekem vagy." Mindig bajba kerülünk mikor kételkedünk Isten szeretetében.

Az aggódás játszik Istennel. Felelősséget vállal valamiért, amit Isten mondott, hogy Ő visel gondot róla. Pál emlékeztet minket a Filippi 4:19-ben, "Az én Istenem pedig be fogja tölteni minden szükségeteket az ő gazdagsága szerint dicsőséggel a Krisztus Jézusban."

Isten tudja, hogy mi van az életedben - és a pénztárcádban. Isten tud az összes szükségedről még mielőtt kérnél tőle bármit is. Ki akar segíteni.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011.10.06.)

Szólj hozzá!

Koncentrálj az örök értékű dolgokra

2011. október 12. 03:00 - mirjam07

„Ne a földön gyűjtsetek magatoknak kincseket! Itt a moly és a rozsda mindent elpusztít, vagy - ami még rosszabb - betörnek a tolvajok és ellopják azokat!  Inkább a mennyben gyűjtsetek magatoknak kincseket, mert ott sem moly, sem rozsda nem pusztít, és tolvajok sem törnek be, hogy ellopják azokat!  Nyilvánvaló, nem? Mert ahol a kincsed van, ott van a szíved is.” (Máté 6:19-21, egyszerű fordítás)

Az elégedettség igazi titka az, hogy azokra a dolgokra összpontosítsunk, amelyeknek örök értékük van. Lehet, hogy ez ismerős tanítás a számodra, de Jézus azt mondta, hogy a mennyben kellene kincseket gyűjtenünk, nem a földön, "ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják" (Máté 6:19-21).

Gondolkozz el életeddel kapcsolatban a következőn:

Melyek azok a dolgok, amelyek örökké tartanak?

Melyek azok, amelyek addig tartanak, amíg itt élsz a földön?

Melyek azok, amelyek csak néhány évre, néhány hónapra vagy néhány napra szólnak?

Az örök értékek szempontjából melyek az életedben a legfontosabb dolgok? Mibe - és kibe - kellene időd és energiád legjavát fektetned?

Ha úgy szervezed át  az életed,  hogy az örök értékű dolgokat tartod szem előtt, észre fogod venni, hogy egyre elégedettebb leszel ahogy Isten terve és céljai szerint élsz.

(Daily Hope by Rick Warren, 2011. 10. 05)

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása