Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Lelki önfegyelem: a takarók harca

2012. február 16. 00:00 - mirjam07

"A fegyelmezettség hiánya miatt meghalnak, saját bolondságuk félrevezeti őket." (Péld. 5:23)
 

Hogy haladsz a csendességeddel? Ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor azzal küzdesz, hogyan szakíts időt a csendességre. Ez normális. Amint elkezded felépíteni a csendesség megtartásának szokását az életedben, mindenféle akadállyal fogod szembetalálni magad. A Sátán küzdeni fog azért, hogy te ne találkozhass az Úrral naponta. Valójában 4 nagyon gyakori akadálya van annak, hogy következetesen csendességet tartsunk. A következő néhány áhítatban megosztok veletek naponta egy akadályt és néhány módszert arra vonatkozóan, hogyan tudjuk legyőzni ezeket az akadályokat.

Messze a leggyakoribb akadály, amit a Sátán az útunkra gördít az a fegyelmezettség hiánya. Én ezt a takarókkal való harcnak hívom! Ahhoz, hogy megnyerd a harcot a takarókkal, fel kell kelned reggel, még akkor is ha fáradt vagy. Ez nem könnyű! Az ördög felnagyítja a fáradságodat. Az önfegyelemnek eme hiányának végzetes következményei lehetnek. A Biblia ezt mondja a Példabeszédekben: "A fegyelmezettség hiánya miatt meghalnak, saját bolondságuk félrevezeti őket." (Péld. 5:23)

A takarók feletti győzelemhez:

  • azonnal kelj fel! Az első néhány percben dől el, hogy nyersz vagy veszítesz;
  • figyelj oda az időrablókra. Számodra lehet szörfölés a neten, tévénézés - bármi más, amit csinálsz ahelyett, hogy csendességet tartanál;
  • a Szentírással a fejedben feküdj le. Olvass egy részt abból, amit reggel olvastál, hogy elmédben Isten Igéjével feküdhess le és kelhess fel.


Meg tudod csinálni! Holnap reggel megnyerheted a harcot a takarókkal!

Gondolatébresztőnek:

  • Melyek azok az időrablók, amivel a Sátán eltereli figyelmedet a csendességedről? Mit fogsz ma átrendezni, hogy ezt az időt Istennel tölthesd?
  • Gondold át, hogyan tudnád a Szentírást fejben tartani, például kártyákra kiírni az igeverseket és felrakni őket a fürdőszobába a tükörre?


(Daily Hope by Rick Warren, 2012.02.08)

5 komment
Címkék: önfegyelem

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cpapp 2012.02.17. 10:21:23

Ha Igéket raknék ki emlékeztetőül, biztosan nem a TÜKÖRRE ragasztanám. Mert akkor nem látnám magamat, nem tudnék borotválkozni sem. Szóval ez egy hülyeség. Ha pedig az Istennel töltött idő csendes, akkor az nem hoz létre közösséget vele. Az imádkozás nem meditáció, azt a keleti vallások gyakorolják. Jézus azt mondta: Mt 26:41 Vigyázzatok és imádkozzatok, hogy kísértetbe ne essetek; mert jóllehet a lélek kész, de a test erőtelen. (A léleknek fordított szó eredetileg πνεῦμα - szellem. Az, ami Isten természete, a démonok is szellemek, és az ember is szellem, ami testtel rendelkezik.) Kérnim könyrögni, zörgetni sem lehet hang nélkül. Szóval: HANGOSAN, testvér! Pss 33:2 Dicsérjétek az Urat citerával; tízhúrú hárfával zengjetek neki.
Pss 33:3 Énekeljetek neki új éneket, lantoljatok lelkesen, harsogón. (És énekeljetek Neki ÚJ éneket, nem 300 éves áporodott aszalt nótákat!)
És kiálts, ha azt akarod, hogy a dolgok megváltozzanak!!
Szükségemben az Urat hívtam,; S az én Istenemhez kiáltottam:; És meghallá lakóhelyéről szavamat,; S kiáltásom eljutott füleibe.
Akkor rengett és remegett a föld,; Az égnek fundamentumai inogtak,; És megrendülének, mert haragudott Ő. 2Sam 22:7-8.
Istennek ez tetszik, nem a halál csendje!
Na csá!

mirjam07 2012.02.17. 11:15:47

@cpapp: Egyéni szokásodon múlik, hogy hova ragasztanád ki az Igét, ha kiragasztanád. Mindenkinek más a módszere, ez csak egy lehetőség arra, hogy segítsen az Igét megtanulni. A tükör az a hely, ahol minden nap megfordulunk, nyilván nem A1-es lapra gondolta a szerző, ami betakarja a tükröt. Aki ebbe beleakad, az semmit sem ért és kötekedik.
A csendhez pedig csak annyit: "Légy csendben és várj az Úrra!" és még sorolhatnám az ezt alátámasztó igéket. Megvan az ideje a csendnek és a kiáltásnak is. A hétköznapi életünket sem úgy éljük, hogy folyamatosan kiabálunk, de van, amikor felkiáltunk.
Nem fogok igékkel vagdalkozni, de úgy gondolom, Isten Igéje megérdemel több tisztelet még hozzászólás szintjén is!
Üdv. a fordító

cpapp 2012.02.17. 11:46:13

@mirjam07: Egy vallásos közösségből szabadultam ki, amkor Jézust megismertem. Azóta az Istentisztelet öröm, a prédikációkat hallgatni áldás, a közösség a családom. Megtanultam imádkozni, és még sokmindent. Azóta az EGYHÁZ tagja vagyok, nem egy vallásos felekezeté. Ezért vagyok érzékeny a "csendes nap" és hasonló kifejezésekre. Van csend is, de általában előtte földrengés, szélvihar és tűz. Isten jelenlétébe sokszor küzdelem árán lehet bejutni. Ha valaki ezt kihagyja, a kommunikáció Istennel nem valósul meg.
süti beállítások módosítása