Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Építsd házad a kősziklára

2012. február 25. 03:00 - husztin

 

Mind azt akarjuk, hogy Isten megáldja az életünket. Ahhoz, hogy ezt megtehesse, be kell lépjünk az Igébe. Az elmúlt napokban Jakab 1:22-25 szerint vizsgáltuk meg azt a négy módot, ahogyan Isten szavára reagálnunk kell, hogy olyan életünk legyen, amelyet Isten megáld.

Olvasd a Bibliát ... "elszántan tekint bele" 
Tekintsd át újra Bibliát ... "megmarad mellette"
Emlékezz a Bibliára ... " nem feledékeny hallgatója"
Reagálj a Bibliára ... "tevékeny megvalósítója"
 
Ha ugyan olvasod, tanulmányozod és memorizálod is az Igét, de soha nem alkalmazod az életedre, elvéted a célt. Jakab 1:22 figyelmeztet, nehogy megcsaljuk magunkat a Biblia olvasásával kapcsolatban.  Ehelyett forduljunk affelé, amit Isten tanít nekünk: a tevékeny megvalósítás felé.
 
A Bibliának csak abban a részében hiszel igazán, amit meg is cselekszel. Ha megosztok veled egy bibliai alapigazságot a családi költségvetéseddel kapcsolatban, de te sosem valósítod meg azt, egyszerűen becsapod magad. Nem tudod meg valójában, hogy mit tanít erről a Biblia.
A Bibliának csak abban a részében hiszel igazán, amit meg is cselekszel. 
 
Majdnem minden üzenetben, amit megosztok a Saddleback Gyülekezetben, minden fontos részben van egy ige. Hogy miért? Mert Isten azt akarja, hogy cselekvői és megtevői legyünk az Igének, ne csupán hallgatói. Túl sok alkalommal hallgatunk jó bibliai tanításokat, de nem tudjuk, mihez kezdjünk azzal, amit tanultunk.
Jézus azt mondja  a Máté 7:24-ben,


 "Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló lesz az okos emberhez, aki kősziklára építette a házát." 
 
A Biblia alkalmazása az életedre stabilitást ad az élet viharaiban. 
Nem tudjuk, milyen nehézségek érnek bennünket a következő egy két esztendőben. De egyet tudok: Ha nehéz idők jönnek és te nem Isten szavára alapozol, szét fogsz morzsolódni apró darabokra. A minket körülvevő kultúra tünékenyebb, mint a futóhomok.
Ehelyett építkezz az életedben befogadva az Úr változhatatlan beszédét és nincs az a vihar, amely megremegtetné az igaz Kősziklát!
 
Gondolatébresztő:
 
  • Milyen vihar elé nézel mostanában? Bízol Isten gondviselésében és keresed-e az Ő vezetését Igéjében?
  • Mit olvastál ma a Szentírásban a csendességedben? Hogyan fogod tenni is, amit olvastál?
 
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása