Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bibliai próféciák: milyenek az esélyeik?

2012. február 28. 03:00 - FHanna

„Mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek.” (2 Péter 1:21)


A Biblia a legtöbbet olvasott könyv a történelemben. A legnagyobb példányszámban eladott, és a legtöbb nyelvre lefordított könyv.
 

Van mégis valami, ami ennél is több: a Biblia Isten szava, Isten lehellete. 2 Timóteus 3:16 azt mondja: „A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.”
 

Ez azt jelenti, hogy a Biblia nem csupán egy jó gondolat. Isten szava a számunkra. Az egyik ok, amiért tudhatom, hogy a Biblia igaz és megbízható az, hogy ezer és ezer próféciája igaznak bizonyult és igaznak fog bizonyulni a történelemben. A Biblia minden egyes próféciája vagy már beteljesedett, pontosan úgy, ahogy Isten előre megmondta, vagy be fog teljesülni valamikor a jövőben.
 

A Biblia egyedül Jézusról több mint 300 próféciát tartalmaz, mindegyiket mintegy 1000 évvel a születése előtt leírták. A Biblia előre megjövendölte, mikor fog megszületni, hol fog megszületni, hogyan fog megszületni. Ő nem manipulálhatta a születését, hogy betöltse a próféciákat.
 

Azt is megjövendölték, hogyan fog meghalni. Ezer évvel Jézus halála előtt, Dávid leírja az egyik zsoltárában Jézus halálát a kereszten. Nem a keresztrefeszítés kifejezést használta, mert azt akkor senki sem ismerte. Sokkal korábban, mint a rómaiak egyáltalán kitalálták volna az emberek megfeszítését, Dávid már leírta.
 

Csak Isten tudhatta ezt.
 

Mekkora az esélye annak, ha készítenék 300 jövendölést rólad, és mindegyik igaznak bizonyulna? Ez egy olyan elképzelhetetlen szám lenne, hogy le sem tudnád írni. Nagyobb hit kell azt elhinni, hogy a bibliai próféciák véletlenül egybeesnek az eseményekkel, mint azt elhinni, hogy mindezt Isten tervezte.
 

A Biblia azt mondja: „Mert sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek.” (2 Péter 1:21)
 

A bibliai időkben senki sem akart próféta lenni. Izraelben az volt a törvény, hogy Isten prófétájának mindig igazat kell mondania. Ha csak egyszer is tévedtél, úgy tekintettek rád, mint hamis prófétára, és kivégeztek, meg kellett halnod. A prófétának tehát jobb, ha igazat mondott!
 

A Biblia próféciái igazak voltak – kivétel nélkül mindegyik. Megbízhatsz a Bibliában, mert amit a Biblia jövendöl, az be fog teljesedni.
 

Gondolkodj rajta:
Hiszed, hogy a Biblia igaz? Vagy a kétkedésed megakadályoz abban, hogy meghalld, mit akar Isten mondani neked?
Mennyire hasznos számodra a Biblia? Csak bátorításért olvasod, vagy arra is eszköz számodra, hogy, megfeddjen, helyreigazítson, tanítson, neveljen?
 

(Daily Hope by Rick Warren – 2012.02.21)
 

Szólj hozzá!
Címkék: biblia prófécia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása