Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádkozz kitartóan a gyermekeidért!

2012. május 15. 03:00 - zsoltaros

"Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid." (János 17:9)


A tanítványaiért könyörgő Jézus Isten atyai szívének a tükörképe. Anyaként vagy apaként te is imádkozhatsz azért, hogy gyermekeid ne veszítsék szem elől Isten velük kapcsolatos szándékát öt fontos kérdésben.

Isten öt célkitűzése gyermekeiddel kapcsolatban pontosan ugyanaz, amit tőled is elvár. Jézus mind az öt célért imádkozott követőire gondolva: "Én őértük könyörgök: nem a világért könyörgök, hanem azokért, akiket nekem adtál, mert a tieid" (Jn. 17:9).

Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink életét meghatározó valóság legyen az öröm: "Azért imádkozom amíg még itt vagyok a világban, hogy ugyanolyan örömük legyen, amilyen nekem van" (Jn. 17:13b, GW fordítás).

Imádkozhatunk gyermekeink folyamatos lelki fejlődéséért: "Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól" (Jn. 17:15).

Imádkozhatunk azért, hogy hatékonyan szolgálják Krisztust: "Tedd késszé őket a szolgálatra igazságod által; a te tanításod igazság" (Jn. 17:17, NCV fordítás).
 
Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeink megtapasztalják az Úrral való személyes kapcsolatot: "Azért imádkozom, hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan Te és én egyek vagyunk, Atyám, ... hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem" (Jn. 17:21, LB fordítás).

Imádkozhatunk azért, hogy gyermekeinknek is rendszeres célja legyen másokat a Krisztushoz vezetni: "Nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem" (Jn. 17:20).


Beszélgessünk ezekről!
 

Mely dolgokért kell imádkoznod, hogy gyermekeid Krisztusért éljenek? Erősödjenek meg? Szolgálják hatékonyan Krisztust? Tapasztalják meg az Úrral való kapcsolatot? Vezessenek Krisztushoz másokat?

 
(Daily Hope by Rick Warren, 2012.05.08)

2 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Guszti · http://nagygusztav.hu 2012.05.15. 08:11:51

Az üzenettel egyetértek, de az számomra szomorú, hogy olyan igéket rángat "magyarázatként" oda, amelyek nem erről szólnak. Pl. itt: "Azért imádkozom, hogy mindnyájan egyek legyenek úgy, ahogyan Te és én egyek vagyunk, Atyám, ... hogy elhiggye a világ, hogy te küldtél el engem" hol van szó az Istennel való személyes kapcsolatról? Pont a testvéri kapcsolatokról van szó. Nem?

zsoltaros 2012.05.15. 09:58:45

@Nagy Guszti: Jogos a megjegyzés.A fordításkor nekem is feltűnt, hogy Jézus főpapi imájából meríti az öt imatémát (ami O.K., hiszen, mint szülők mi is papi szolgálatot végzünk), viszont az öt ponthoz öt különböző fordítást használ Rick Warren. Ez már magában arról "árulkodik", hogy - mint írod - saját gondolatai alátámasztására használja a Szentírást. A fordítást is lektorálta valaki, ezt a helytelen módszert zavaros fordításokkal imitálva. Remélem, másoknak is tanulsággal szolgál az észrevételed, amit örömmel olvastam. Novák József
süti beállítások módosítása