Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Öt győztes választás

2012. augusztus 27. 03:00 - angie.keyr

"Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Kor 5:17)

Tegnap megtanultuk azt, hogy végső soron a személyiséged a döntéseiden alapszik. Itt van öt olyan győztes döntés, amit ha meghozol, segít meghatározni a sorsodat:

1. Dönthetek úgy, hogy egészségesebb leszek. Ahelyett, hogy afelett siránkozol, hogy nincs olimpikon-tested, találj módot arra, hogy növeld az energiádat, csökkentsd a stresszt, aludj többet, és legyen több erőd. A Zsoltárok 119:73 azt mondja: "Te alkottál engem, te teremtettél. Most add, hogy legyen annyi értelem bennem, hogy kövessem parancsolataidat!" Ha javítasz az életed olyan területein, amikre van befolyásod, akkor ez segít csökkenteni azoknak a tényezőknek a hatásait, amikre nem tudsz befolyással lenni.

2. Dönthetek úgy, hogy elmélyítem a kapcsolataimat. A visszautasítástól való félelem gátolja a másokhoz való kötődést, és az egyetlen mód, hogy megszabadulj a félelmedtől az, ha azt teszed, amitől a legjobban félsz. Fejleszd a kommunikációs készségeidet, szabadulj meg a nem megfelelő kapcsolataidtól, nyissál mások felé,  és kockáztasd meg, hogy kapcsolatba lépsz valakivel. "A szeretet legyen a legfontosabb célotok!" (1Kor 14:1)

3. Dönthetek úgy, hogy bízom Istenben, bármi is történjék. "Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám." (Zsoltárok 34:1) Amikor eljutsz az életedben arra pontra, hogy el tudod mondani: "Áldom az Urat, bármi is történjék", akkor az a bizalomnak egy olyan szintje, amit nem fogsz megtalálni sehol máshol a világban, még Hollywoodban vagy a Wall Street-en sem. Ez a bizalom az Istennel való kapcsolatra épül!

4. Én döntöm el, hogy mire gondolok. A huszadik században úgy gondolták a tudósok, hogy egy felnőtt ember agya nem tud megváltozni. Amikor 2002-ben egy Nobel-díjas tudós végre bebizonyította, hogy agyunk újrakódolható, és meg tudjuk változtatni a gondolkodásunkat, a tudomány végre elérkezett ahhoz, amit a Biblia mond: "engedd, hogy Isten átformáljon egy új személlyé azáltal, hogy megváltozik a gondolkodásmódod." (Róma 12:2, NLT fordítás) Az, hogy milyen vagy, az emlékeidből tevődik össze, az emlékeid pedig abból, ahogyan gondolkodni szoktál. Töltsd meg az elméd igazsággal: Isten szavával.

5. Dönthetek úgy, hogy elfogadom Jézust mint Megváltómat. Nem csak arról beszélek, hogy Jézus megváltott a bűneidből. Engedd, hogy Jézus a Megváltód legyen minden nap. Ha engeded Jézusnak, hogy megmentsen, akkor ez erőt ad, hogy állhatatos maradj a döntéseidben, amiket meghozol. "Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre." (2Kor 5:17)

A te döntéseiden múlik, hogy Isten mennyire áldja meg az életedet; csak arra vár, hogy hozd meg a döntést. Soha nem késő változni. Ha meghozod az öt győztes döntést, Isten is győzelmet ad.

Beszéljetek róla:

Mondd el ma ezt az imát: "Drága Uram, vannak dolgok az életemben, amiket Te, az élet vagy mások  tettek velem, és amik nem tetszenek. De köszönöm, hogy hozhatok jó döntéseket. Köszönöm hogy magadhoz hasonlóvá formáltál, és hogy van választási lehetőségem. Ma, a te hatalmadban és erődben úgy döntök, hogy egészségesebb leszek, hogy olyan dolgokat teszek, amik több energiához és egészségesebb gondolkodáshoz, testhez és érzelmekhez segítenek hozzá. Uram, úgy döntök hogy egészséges kapcsolatokat építek. Nagyon félek, de megkockáztatom hogy új, egészséges kapcsolataim legyenek. Azt szeretném, ha a szeretet lenne a legnagyobb célom, és azt akarom, hogy a szeretetre épüljön az életem.

Istenem, úgy döntök, hogy megbízok benned a körülmények ellenére. Áldani foglak, bármi történjék! Bízom abban, hogy életem minden történése a javamra válik. Uram, én fogom eldönteni, hogy miről gondolkodok - nem rossz és hiábavaló dolgokról. Segíts, hogy az életem jó emlékekkel és a Te Igéd igazságával töltsem meg. Jézus, a Megváltómnak választalak Téged. Szükségem van a szabadításodra, de ugyanakkor arra is, hogy önmagamtól megments. Szükségem van arra, hogy segíts átkódolni a testem, a szívem, az elmém és a kapcsolataim azért, hogy az életem hátralévő része legyen az életem legjobb része. Jézus nevében. Ámen."

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.08.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása