Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd el a kétségeidet, hogy magabiztos légy

2012. augusztus 30. 03:00 - sema22

"Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. " (Józsué 1: 9 ,Új fordítás)

joshua_1_9_by_beesadie-d3698yf.jpg

A kétségeskedés az egyik legnagyobb ellenség. Letöri a lehetőségeidet. Halogatásra késztet. Ahhoz vezet, hogy lemaradj az Isten legjobb dolgairól. A Jakab 1:6 ezt mondja: "mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt"(Új fordítás). Amikor kétségeskedsz akkor hagyod, hogy a körülmények irányítsanak téged.

"Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz. " (Józsué 1: 9 ,Új fordítás) Isten azt mondja Józsuénak, hogy hagyja el a kétségeit. Száműzze őket. A száműzés az jelenti, hogy tegye le őket. Dobd ki az ablakon. Ne legyen többé a szemed előtt. Ne törődj vele többet, ne legyen a szemed előtt.

Van itt két dolog, ami elveszi a magabiztosságunkat, és kétségeket okoz bennünk:

1: Önmagunk másokhoz való mérése önbizalomhiányhoz vezet: A 2 Korinthus 10:12 az mondja, hogy aki másokhoz méri magát, az buta. Soha nem kell másokhoz hasonlítanod magad, mert egyedülálló vagy. Isten annak teremtett aki vagy, és nem azért, hogy valaki más legyél. Vannak emberek, akik eredeti életet kezdenek, de egy másolatot fejeznek be. Egy igen gyenge másolatot.

Isten azt mondja, hogy ne mérjük magunkat másokhoz. Két oka van ennek. ha találsz valakit, aki jobban csinálja a dolgokat, akkor az elbátortalaníthat. Másodsorban pedig mindig találhatsz olyan embert, akinél te jobban csinálod a dolgokat, és ez büszkévé tehet. Ne hasonlítsd magad másokhoz. Egyedülálló vagy, és összehasonlíthatatlan.

2: A múltbeli bukások kétségeskedéshez vezetnek: Néhányan azt gondolják, hogy a múltbeli dolgaik miatt Isten esetleg nem tudja őket használni. Olvastad már valaha a Bibliát? A szellemi vezetők a Bibliában sem voltak igazán csillagos ötösök! Mózes elkövetett egy gyilkosságot. Dávid házasságtörést és gyilkosságot. Ábrahám eladta a feleségét-kétszer! Jákób ellopta a bátyjától a családi örökséget. Pál vallási üldöző volt. Péter egy kemény vezető volt, aki ivott, és kemény életű halászember volt. Igazi tengeri kutya. Lehet, hogy még szitkozódott is. Isten átlagos, normális, funkció nélküli embereket használ. Ha Isten csak tökéletes emberekkel akarna dolgozni, akkor vajon mi lenne ezzel a világgal?


Mindegy, hogy hol voltál. Az számít, hogy most a lábad és a fejed milyen irányba halad.

Beszéljünk róla:

 -Ha azt mondja Isten, hogy hagyd el a kétségeidet akkor választhatsz. Vagy kétségbe vonod a kétségeidet, vagy elhiszed azokat. Ma, kezdjük el felismerni egy kétségünket, de aztán válasszuk azt, hogy nem hiszünk benne. Milyen hatása van ennek a magabiztosságodra?

 -Higgy a Bibliának amikor azt mondja, hogy Isten szeretne használni téged. Hidd el, hogy mielőtt megszülettél és erre a bolygóra kerültél már célod volt, és Isten használni akar az ő szolgálatára. Hogyan befolyásolta eddig a kétségeskedés azt, hogy azt tedd, amire az Isten elhívott?

 

(By Rick Warren, Daily Hope 2012. 08. 23)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása