Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Szabadítsd fel a benned rejlő lehetőségeket

2012. szeptember 11. 03:00 - Rigeri

Isten sokféle különleges képességet ad nekünk, de ugyanaz a Szellem a forrása mindnek. Sokféleképpen szolgálhatunk Istennek, de ugyanazt az Urat szolgáljuk. Isten sokféleképpen munkálkodik az életünkben, de ugyanaz az Isten munkálkodik mindannyiunkban és mindannyiunkon keresztül. (1Kor. 12:4-6, szabad fordítás)

A földön élő öt milliárd ember közül csak nagyon kevesen aknázzák ki maximálisan azokat a lehetőségeket, amelyeket Isten helyezett el bennük. A legtöbb ember középszerű életet él. Képességeik és ajándékaik nincsenek kihasználva. Talán tudatában sincsenek azoknak az óriási lehetőségeknek, amelyeknek birtokában vannak.

Mik azok a "bennünk rejlő lehetőségek?" Azok az erősségeid, amiket nem használsz, a rejtett talentumaid, a ki nem használt képességeid és a benned szunnyadó ajándékok.

A lehetőségek óriási gazdagsága van benned. El kell azonban döntened, hogy ezektől megfosztod a világot, vagy áldás leszel a számára.

Ha úgy döntesz, hogy igenis fel akarod szabadítani a benned rejlő lehetőségeket, akkor meg kell ismerned, hogy Isten szerint hogyan tudod ezt megtenni. Miles Munroe, aki a Bahama-szigeteken szolgál, 10 fontos dolgot sorol fel, ami segít abban, hogy fel tudd szabadítani a benned rejlő lehetőségeket:

1. Kapcsolatot kell létesítened Istennel, aki a benned lévő lehetőségek forrása.

2. Meg kell értened azt, ahogy Isten teremtett: hit és szeretet által.

3. Tudnod kell, mi a célja az életednek (a benned rejlő lehetőségeket ennek megfelelően kaptad).

4. Meg kell keresned, és tudnod kell, mik azok a források, amelyek segítenek felszabadítani a benned rejlő lehetőségeket.

5. Ismerned kell, meg kell találnod, vagy meg kell teremtened a megfelelő környezetet, ami ahhoz szükséges, hogy a maximálisan tudj teljesíteni. Ennek egy része az, hogy napi kapcsolatban vagy Istennel.

6. Fel kell ismerned, hogy a benned rejlő lehetőségek kemény munkán keresztül fejeződnek ki.

7. Gondoznod kell a benned rejlő lehetőségeket. Tápanyaggal kell ellátnod, mint egy vetőmagot.

8. Védened kell a benned rejlő lehetőségeket például a lustaságtól, a szórakozottságtól vagy a kompromisszumoktól.

9. Meg kell osztanod a benned rejlő lehetőségeket. Az emberben rejlő lehetőség nem öncélúan létezik.

10. Ismerned kell és figyelembe kell venned azokat a korlátokat, amelyeket Isten helyezett a benned rejlő lehetőségekre. Ne felejtsd el, nem vagy Isten! Amikor áthágod ezeket a korlátokat, valójában lecsökkented a benned rejlő lehetőségeket. 

A benned rejlő minden lehetőség Istentől való ajándék számodra. És Isten elvárja, hogy használd őket!


Beszéljünk róla:

- Hogyan használod az erősségeidet és képességeidet annak érdekében, hogy megvalósulhassanak a benned rejlő lehetőségek? Gondolj vissza egy olyan időszakra, amikor szerinted elérted a benned rejlő lehetőségeket a munkádban, otthon vagy az életedben. Hogyan cselekedett Isten akkor? Mi segített abban, hogy a legjobbat tudtad kihozni magadból?

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása