Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A titkos hit sekély hit

2012. szeptember 16. 03:00 - szateri

"Jézus megkérdezte tőle: 'Mit kívánsz, mit tegyek veled?' A vak ezt mondta: 'Mester, hogy újra lássak.'" (Márk 10:51)

Nyilvánítsd ki egyértelműen az életcéljaid! Hirdesd ki a szándékaidat, a változást, amit az életeddel el akarsz érni – amit Isten kér tőled, hogy tedd meg. Tisztázd magadban, hogy mit akarsz, és jelentsd ki mások előtt. Fontos, hogy mindenkinek elmondd, mert a titkos hit sekélyes hit.

A Márk 10:51-ben ezt olvassuk: "Jézus megkérdezte tőle: 'Mit kívánsz, mit tegyek veled?' A vak ezt mondta: 'Mester, hogy újra lássak.'"

Hadd tegyek fel egy kérdést: Szerinted miért kérdezi ezt meg Jézus? Odamegy egy vak koldushoz, aki a porban ül az út mellett, és megkérdezi: "Mit kívánsz, mit tegyek veled?" Hát nem tudta magától, hogy mire van szüksége? Nem találta ki? Talán nem sejtette, hogy a férfinak mi a problémája? Dehogynem. De hát akkor mi vezethette arra, hogy ránézzen, és megkérdezze: "Mit kívánsz, mit tegyek veled?"

Valójában Jézus egy szívességet tett Bartimeusnak. Azzal, hogy megkérdezte, mire van szüksége, lehetőséget adott neki, hogy kinyilvánítsa a hitét. Bartimeus azt válaszolta: "Mester, hogy lássak!" Ilyesmit csak olyan embertől kérsz, akiről elhiszed, hogy képes rá. Ezzel tehát azt mondta, hogy elhiszi, hogy Jézus az, akinek mondja magát, hatalma van arra, hogy megváltoztassa az ő helyzetét, és pontosan ezt akarja tenni. Ez egy hitvallás volt.

És tudod, mi a csodálatos ebben? Az, hogy Jézus ugyanezt kérdezi tőled is, most is: "Mit kívánsz, mit tegyek veled?" Megkérdezi minden nap, minden reggel. Ha odajönne most hozzád Jézus, és föltenné neked ezt a kérdést, te vajon mit válaszolnál? Isten használni akar téged. Meg akar áldani. Csodálatos dolgokat akar tenni az életedben. De ehhez kérned kell, hittel.

Tudtad, hogy mindig, amikor valamilyen célt tűzöl ki magad elé, az egyben egy hitvallás is? Itt van egy minőségjelző: amikor kitűzöl magad elé egy célt, és kimondod, hogy "ezt fogom tenni az életemmel", akkor mindig tedd hozzá, hogy "ha ez Isten akarata", mert nem ismerheted a jövőt.

Fontos viszont, hogy másoknak is kinyilvánítsd a célodat. Minél több ember tudja, annál több támogatást, bátorítást, imát kapsz majd, és annál inkább elszámoltatható leszel. Ha szeretnél nagy változásokat az életedben, de megtartod őket magadnak, az a hited sekélyességének a jele.

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.09.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása