Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten kockázatos engedelmességet kíván tőled

2012. október 03. 03:00 - FHanna

"Ha kockáztatod az életed, többet szerezhetsz mint amennyiről valaha is álmodtál." (Lukács 19:26-MSG Bible-angolból ford.)

Ha Isten azt mondja neked, hogy lépj meg valamit hitben, de te hezitálsz míg megmutatja a második lépést is, akkor nem te vársz Istenre. Ő vár rád.

Isten a kockáztatásokat használni tudja, kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy mélyebbre juttasson a hitedben. Ezért azt akarja, hogy lépjünk meg hitben dolgokat, akkor is, ha nem tudjuk hova visz minket a második lépés. A "nem-tudás" hitet követel, és a "nem-tudás" rákényszerít minket, hogy Istenre támaszkodjunk, hogy vezessen
tovább bennünket.

Attól függetlenül, hogy mit látunk egy Isten által elénk helyezett kockázat túloldalán, az igazság az, hogy Isten már ott van. Ami egy rizikós helyzetnek tűnik, valójában a legbiztosabb garanciát hordozza magában - Isten garanciáját -, hogy Ő munkálkodik az életedben.

  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz a lehetetlennek tűnő dolgokban, még ha kockázatos is, ha ő neked adja az erejét.
  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy szeress más hívőket olyan mélyen és olyan gazdagon, hogy azon meglássa a világ, hogy Isten szeretete árad rajtad keresztül.
  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy szeresd a szerethetetlen szomszédaid, ahogy Isten szeret téged akkor is mikor nem tűnsz szerethetőnek.
  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy változtass a fontossági sorrendeden, hogy megfeleljen Isten fontossági sorrendjének, hitben feláldozva azokat a dolgokat, amiket nem tarthatsz meg, olyanokért, amiket nem vehetnek el tőled.
  • Istennek ezzel a garanciájával bátran engedelmeskedhetsz abban, hogy tanítvánnyá tégy minden embert, bemerítve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, tanítva őket a kockázatos engedelmességre, ami Jézus követésével jár Isten biztosításával (Máté 28:19-20).

Beszéljünk róla:

  • Milyen feladat van előtted, ami lehetetlennek tűnik?
  • Hogy közelítenéd meg ezt a feladatot, ha rájönnél, hogy Istentől van?

(Daily Hope by Jon Walker, 2012.09.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása