Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten úgy alkotott meg téged, hogy meghalld a hangját

2012. január 15. 03:00 - dlkyra

Hiszen szól az Isten így is meg amúgy is, de nem törődnek vele. (Jób 33:14)


Isten úgy alkotott meg téged, hogy meghalld a hangját. Bizonyos értelemben beléd van építve a "vevőkészülék", amelyen keresztül meghallhatod Isten iránymutatását.


Milyen csatornákat használ Isten? Elsősorban a Bibliát. Ezért fontos minden nap olvasnunk a Szentírást. Isten akarata megtalálható Isten igéjében.

 

Az Úr istenfélő tanítókon keresztül is szól. Volt már veled olyan, hogy a gyülekezteben, vagy csak egy egyszerű bibliaórán úgy érezted, hogy a tanító egyenesen hozzád beszél? Ezekben a pillanatokban Isten az, aki valóban egyenesen téged szólít meg.


Isten a többi keresztényen keresztül is kommunikál. Még rajtad keresztül is. Ha rá vagy hangolódva és tanulmányozod az igéjét, Isten időnként felhasznál téged is arra, hogy olyasmiről beszélj emberekkel, amiről Isten szeretne velük beszélni. Nem lelkipásztorok számára fenntartott különleges szolgálatról van szó. Isten minden hívőn keresztül beszél, más és más időben.


Isten még a körülményeidet és a fájdalmaidat is felhasználja arra, hogy megérintsen. Isten minden időben szól. Nekünk pedig figyelnünk kell rá. Hangold magad Isten csatornájára és ő a helyes ösvényen fog vezetni téged.

Rick Warren, Daily Hope, 2011. 01. 08.

1 komment

Várd is Istentől, hogy válaszoljon imádságaidra, ne csak kérd!

2012. január 14. 03:00 - husztin

"Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől... De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt." (Jakab 1:5-6)

 
Isten vezetni akar az életben.  Ehhez két összetevőnek kell meglennie:
  1. A megfelelő személytől kell kérned: Istentől
  2. A megfelelő hozzáállással kell kérned – HITBEN!; remélve, hogy Ő válaszol. 
Kértél már valaha is valamit Istentől úgy, hogy közben magad sem hitted el, hogy megkapod? Ezért nem is kaptad meg. Isten a hitünk szerint cselekszik az életünkben. Oly sokszor mondjuk, „Uram, kérlek vezess!” és már indulunk is a dolgunkra, anélkül, hogy kicsit is várnánk az Ő vezetésére.  Máris neki állunk a munkának. Azt mondjuk, „Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet: segíts jó döntést hozni.” Pedig nem igazán hiszünk abban, hogy meg is teszi. Azt gondoljunk, hogy minden rajtunk áll.
 
Isten megígérte, hogy ad bölcsességet, ha kérjük. Bölcsesség az, ha Isten szemével látjuk az életet. Bölcsesség az a képesség, hogy úgy hozzunk döntést, ahogyan Isten hozna.
 
Gondolj csak bele: Isten sosem dönt rosszul. Sosem hibázik. Azt mondja, ha benne bízunk és rá hallgatunk, vezetni fog minket. De hitben kell kérnünk!
 
Rick Warren, Daily Hope, 2012. 01. 07.

 

Szólj hozzá!

Nem látod a jövőt? Bízzál Istenben

2012. január 13. 03:00 - mirjam07

"Az alázatosakat igazságosan vezeti, és az ő útjára tanítja az alázatosakat." (Zsoltárok 25:9)


A Biblia azt mondja, hogy több dolog is van, amit meg kell tennünk, hogy Istentől vezetést kapjunk, de a legelső dolog ez: el kell ismernünk, hogy vezetésre van szükségünk!

A legtöbb esetben nem akarjuk Istent vagy bárki mást követni. Saját útunkon akarunk járni. Nem akarjuk elismerni, hogy útmutatásra, vagy vezetőre van szükségünk.

A bárányoknak olyan természete, hogy szeretnek letévedni az ösvényről. Ézsaiás próféta mondja: "Mindnyájan tévelyegtünk, mint a juhok, mindenki a maga útját járta." (Ézsaiás 53:6a)

A másik dolog a bárányokkal kapcsolatban, hogy nagyon gyengén látnak. Nem látnak messzire, előre. Ezért van szükségük pásztorra.

Isten olyannak teremtett téged, hogy ne legyél képes a jövőbe látni, mindegy, hogyan is próbálkozol. Miért tett így? Azért, hogy Tőle függj.

A Példabeszédek 14:12 ezt mondja: "Van út, amely egyenesnek látszik az ember előtt, de végül a halálba vezet." Mindannyian hoztunk már olyan döntéseket, ami jónak tűnt, de végül kiderült, hogy rossz lett a vég. Néhány út a halálba vezet és aztán azon vesszük észre magunkat, hogy letértünk az útról. Ezért kell belátnunk: "Istenem, segítségre van szükségem."

(Daily Hope by Rick Warren, 2012. január 6.)

Szólj hozzá!

Félsz, hogy rossz döntést hozol?

2012. január 12. 03:00 - FHanna

"Az igaz ösvényen vezet az ő nevéért" (Zsolt. 23:3b)

Néha félünk, hogy rossz döntést hozunk, aztán emiatt stresszelünk.

Isten azt mondja, van egy ellenszer a határozatlanságunkra. A zsoltárok 23:3-ban azt olvashatjuk: "igaz ösvényen vezet az ő nevéért." Kezelhetjük a döntéshozatal okozta stresszt azzal, hogy hagyjuk, hogy Isten vezessen minket.

Talán azt gondolod, "Dehát ezt már próbáltam!" Kérted Istent, hogy vezessen, aztán még jobban összezavarodtál. Még mindig nem tudtad, mit kéne tenni. Azon gondolkodtál, "Miért olyan nehéz megérteni, mit akar Isten?"

Isten játszadozik velünk? Naná, hogy nem! Isten vezetni akar minket. Ő jobban akarja nálunk, hogy megértsük az akaratát. A gond az, hogy mi gyakran rossz dolog után kutatunk, mikor az akaratát keressük.

Néhányan egy érzést keresünk. Néhányunk valami módszeres megközelítéssel próbálkozik, egy receptet vagy egy képletet akar ráhúzni. Néhányan pedig valami mágikus dolgot várunk Istentől, valami csodás jelet.

Ezek mind ahhoz vezetnek, hogy a végén elkerüljük Isten válaszát.

Isten nem akarja, hogy összezavarodj, és nem akarja, hogy görcsölj egy döntés felett sem. Ő ott van és vezet minden lépésedben.

Ez az ígérete, úgyhogy elhiheted, hogy igaz: "igaz ösvényen vezet az ő nevéért"

(Daily Hope by Rick Warren, 2012.01.05.)

Szólj hozzá!

Tartsunk lépést a Szentlélekkel

2012. január 11. 03:00 - LiliNR

„Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.” (Galatákhoz írt levél 5: 25)

 

Amikor figyelmen kívül hagyjuk a Szentlelket, akkor nagyon kevés különbség van aközött ahogyan mi élünk, és ahogyan a hitetlenek, akik Istentől távol, tőle függetlenül élnek.

„Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen ítéltetnek meg.” ( 1 Korintusi levél 2: 14)

A mi feladatunk, hogy érzékenyek legyünk a Szentlélekre. Kérd Istent, hogy tanítsa meg neked hallani a csendes kis hangját, és azt, hogy érzékeny lehess a Lélek indíttatására amelyet Ő helyezett beléd. Aztán hidd el az igazságot, hogy Ő majd vezet a döntéseidben, és az életed részletkérdéseiben.

Amikor megtanulsz járni a Lélekben, akkor az Úr sosem fog tőled olyat kérni, ami ellent mond az Ő Igéjének. A Lélektől jövő indíttatások mindig összhangban állnak a Bibliával, habár lehet, hogy nem lesznek összhangban a gyülekezeted hagyományokkal, vagy az előzetes elgondolásaiddal.

A következő pár hétben jegyezz fel minden olyan alkalmat, amikor úgy érzed, a Szentlélek sugall valamit. Ez megtanít arra, hogy érzékeny légy a Szentlélek vezetésére, de megerősíti azt az elhatározásodat, hogy engedelmeskedj az Úr vezetésének, amint látod az állandó, szerető gondoskodását az életed részleteire nézve.

És mi történik, ha elrontod? Emlékezz az Isten kegyelmére! Ha nem érted meg, vagy nem engedelmeskedsz a Lélek vezetésének, akkor valld meg tévedésed Istennek, mert ő hű a megbocsátásra.(1 János 1:9).

Támaszkodj a kegyelmére, és emlékezz rá, hogy a Krisztus iskolájában vagy. Tudja, hogy tanulsz, és elküldte a Szentlelket, hogy tanítson téged.

Jon Walker, 2012. 01. 04.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása