Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tartsunk lépést a Szentlélekkel

2012. január 11. 03:00 - LiliNR

„Ha Lélek szerint élünk, Lélek szerint is járjunk.” (Galatákhoz írt levél 5: 25)

 

Amikor figyelmen kívül hagyjuk a Szentlelket, akkor nagyon kevés különbség van aközött ahogyan mi élünk, és ahogyan a hitetlenek, akik Istentől távol, tőle függetlenül élnek.

„Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképpen ítéltetnek meg.” ( 1 Korintusi levél 2: 14)

A mi feladatunk, hogy érzékenyek legyünk a Szentlélekre. Kérd Istent, hogy tanítsa meg neked hallani a csendes kis hangját, és azt, hogy érzékeny lehess a Lélek indíttatására amelyet Ő helyezett beléd. Aztán hidd el az igazságot, hogy Ő majd vezet a döntéseidben, és az életed részletkérdéseiben.

Amikor megtanulsz járni a Lélekben, akkor az Úr sosem fog tőled olyat kérni, ami ellent mond az Ő Igéjének. A Lélektől jövő indíttatások mindig összhangban állnak a Bibliával, habár lehet, hogy nem lesznek összhangban a gyülekezeted hagyományokkal, vagy az előzetes elgondolásaiddal.

A következő pár hétben jegyezz fel minden olyan alkalmat, amikor úgy érzed, a Szentlélek sugall valamit. Ez megtanít arra, hogy érzékeny légy a Szentlélek vezetésére, de megerősíti azt az elhatározásodat, hogy engedelmeskedj az Úr vezetésének, amint látod az állandó, szerető gondoskodását az életed részleteire nézve.

És mi történik, ha elrontod? Emlékezz az Isten kegyelmére! Ha nem érted meg, vagy nem engedelmeskedsz a Lélek vezetésének, akkor valld meg tévedésed Istennek, mert ő hű a megbocsátásra.(1 János 1:9).

Támaszkodj a kegyelmére, és emlékezz rá, hogy a Krisztus iskolájában vagy. Tudja, hogy tanulsz, és elküldte a Szentlelket, hogy tanítson téged.

Jon Walker, 2012. 01. 04.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása